Ο Μαυρος Πυργος Το Καλεσμα των Τριων

Νοεμβρίου 17, 2013


Ο Μαύρος Πύργος: Το Κάλεσμα των Τριών 
Συγραφέας:Stephen King
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος
Εκδόσεις: Bell 
Έτος Έκδοσης: 2007
Αρ. σελίδων: 491

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου βιβλίου της επικής σειράς του Stephen King που πραγματικά με μάγεψε έτρεξα  και πήρα και το δεύτερο βιβλίο.

Η ιστορία μας ξεκινάει ακριβώς εκεί που μας άφησε το πρώτο. Λίγες ώρες μετά την αναμέτρησή του με τον Μαυροντυμένο Άντρα, ο Ρόλαντ ξυπνά στην ακτή της Δυτικής Θάλασσας και τότε θα ανακαλύπτει ότι είναι περιτριγυρισμένος από κάτι επικίνδυνα δηλητηριώδη γιγάντια τέρατα που θυμίζουν αστακούς. Ο Ρόλαντ στην προσπάθειά του να ξεφύγει χάνει τα δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού και φαρμακώνεται από το δηλητήριο τους. Καταπονημένος και ετοιμοθάνατος ο πιστολέρο συνεχίζει το ταξίδι του προς το Μαύρο Πύργο με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει. Περνάνε μέρες και ώρες που πιστεύει πως θα είναι οι τελευταίες του αλλά με την δύναμη και το κουράγιο του καταφέρνει να συνεχίσει το δύσκολο ταξίδι του. Όπως του είχε πει και ο Μαυροντυμένος άντρας στο δρόμο του θα βρει τρεις πόρτες,τρεις πόρτες που όλες οδηγούν στη Νέα Υόρκη, αλλά η καθεμιά σ' ένα διαφορετικό σημείο του χρόνου, σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό του, την ζωή του θα καλέσει τα τρία πρόσωπα που θα πρέπει να τον συνοδεύσουν στο δρόμο για τον Πύργο. 

Η πρώτη πόρτα τον οδηγεί στο 1987 όπου βρίσκεται ο δεσμώτης ο Έντι Ντιν ένας ναρκομανής από τη Νέα Υόρκη. Ο Ρόλαντ θα διαβεί την πόρτα και θα μπει μέσα στο μυαλό του Έντι. Ο Έντι ένας νεαρός που οι δύσκολες καταστάσεις της ζωής και η αδυναμία του να είναι δίπλα στον αδερφό του τον έφεραν σε μια ζωή που βαθιά μέσα του δεν θέλει να ζει αλλά και που δεν μπορεί να ξεφύγει πια. Έχει επίγνωση της κατάστασης του αλλά δεν προσπαθεί να την αλλάξει είναι πανέξυπνος και χιουμορίστας . Δουλεύει για ένα άντρα ονόματι Ενρίκο Μπαλάζαρ ως μεταφορέας κοκαΐνης. Και αυτήν  την στιγμή βρίσκετε μέσα σε ένα αεροπλάνο προσπαθώντας να πετύχει στην αποστολή που του δώσανε. Στις φοβερές περιπέτειες που ζουν μαζί,ο Ρόλαντ καταφέρνει να βρει φάρμακο για την αρρώστια του και να πάρει τον Έντι Ντιν μαζί του στο κόσμο του κάτι που στην αρχή δεν αρέσει καθόλου στον Έντι. Οι δυο τους όμως θα γίνουν σύντροφοι πολεμιστές και ο ένας θα μάθει από τον χαρακτήρα του άλλου. 

Η δεύτερη πόρτα θα τον οδηγήσει στο 1964 στην Κυρά των σκιών. Εκεί τον περιμένει η Οντέτα Χολμς μια ανάπηρη καλοσυνάτη κοπέλα  μέσα στην οποία μαίνεται μια δεύτερη προσωπικότητα η Ντέτα Γουόκερ μια γυναίκα πανούργα και γεμάτη μίσος. Όταν φτάνει αυτήν η κοπέλα στον κόσμο του Ρόλαντ τα πράγματα θα έρθουν τόσο μα τόσο απρόβλεπτα. Πως θα μπορέσουν ο Ρόλαντ με τον Έντι να ξεχωρήσουν τις δύο αυτές διαφορετικές γυναίκες τι της έκανε να βρίσκονται στο ίδιο σώμα; Και η τρίτη πόρτα τον βγάζει στο 1977, στον Θάνατο όπου θα συναντήσει τον Τζακ Μορτ, ένα στυγερό αδίστακτο δολοφόνο. Όπου ίσως να είναι αυτός που ευθύνεται για τον θάνατο του μικρού Τζέικ και την ένωση τον δυο κοριτσιών. 

Τελικά ο Ρόλαντ έχει βρει τους συντρόφους με τους οποίους θα συμμαχήσει; Ή έχει απελευθερώσει κάποιες δυνάμεις που δεν θα μπορέσει να ελέγξει; Υφαίνοντας το γκανγκστερικό κόσμο, αριστοτεχνικά με την μαύρη φαντασία και με παγερό ρεαλισμό, Το κάλεσμα των τριών οδηγεί δυναμικά τους αναγνώστες στο επόμενο βιβλίο. 
Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά...  

Βαθμολογία 4.5/5 Αστέρια!



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts