The Chaos Of Stars By Kiersten White

Μαρτίου 01, 2014


Τίτλος: Τhe Chaos of Stars 
Συγγραφέας: Kiersten White 
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Σεπτεμβρίου 2013 
Εκδότης: HarperTeen 
Σελίδες: 288
Είδος: YA

Έχοντας διαβάσει την σειρά βιβλίων της Kiersten White Paranormalcy δεν μπορώ από το να μην παραδεχτώ πως είχα κάποιες επιφυλάξεις για το Τhe Chaos of Stars ένα βιβλίο αρκετά διαφορετικό στην ιστορία και στην προσέγγιση του. Αλλά πιστεύοντας στην Kiersten White έδιωξα γρήγορα όλες αυτές τις σκέψεις. Έχοντας τελειώσει την ανάγνωσή του, αυτό που μπορώ να πω είναι πως η Kiersten White έχει προσπαθήσει να κάνει μια πολύ καλά προσεγμένη δουλειά συνδυάζοντας την Αιγυπτιακή μυθολογία με το εφηβικό και χιουμοριστικό στοιχείο. Κάτι όμως που δεν της βγήκε στην τελική μορφή του. Αφού βρήκα το βιβλίο εντελώς άνιαρο, βαρετό και προβλέψιμο. 

Η ιστορία έχει ως  εξής η Isadora η πρωταγωνίστρια της ιστορίας γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει πως η μητέρα της - η θεά της μητρότητας από την αιγυπτιακοί μυθολογία - είναι έγκυος. Μια μητέρα αδιάφοροι που δεν ήταν ποτέ κοντά στα παιδιά της. Είναι τόσο θυμωμένη, που στην πραγματικότητα, λαχταρά με όλο της το είναι να φύγει από την Αίγυπτο και να ζήσει μια «κανονική ζωή» με τον αδελφό της στο Σαν Ντιέγκο. Και αυτό ακριβώς κάνει, η Isadora αφήνει την πατρίδα της, νομίζοντας ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Προς μεγάλη της όμως απογοήτευσή , ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μητέρα της ή την κληρονομιά της. 

Και τώρα θα πω γιατί να αποφύγετε το συγκεκριμένο βιβλίο αφού δεν θα σας δώσει τίποτα καινούριο, ούτε πραγματικά θα σας διασκεδάσει. Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι της Kiersten White να προτιμήστε σίγουρα την σειρά Paranormalcy που είναι κλάσεις ανώτερη. 

Ας ξεκινήσουμε από το αρχικό θέμα της ιστορίας που είναι η Αιγυπτιακοί μυθολογία, μια προσωπικά αγαπημένη μυθολογία με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που κατάφερε μέσα από αυτό το βιβλίο να βγει τόσο υπερβολικά βαρετή, ρηχή και εντελώς άψυχη. 

Στην συνέχεια είναι η πρωταγωνίστρια. Μια από της πιο αντιπαθητικές και βαρετές πρωταγωνίστριες που έχω διαβάσει σε βιβλίο. Η Isadora είναι μια ηρωίδα με παντελώς έλλειψη προσωπικότητας. Ένας τραχύς, αυταρχικός και εγωκεντρικός χαρακτήρες που μόνο χαστούκια θέλεις να της δώσεις στην πορεία της ανάγνωσης. Δεν έχει καν τις Προϋποθέσεις να γίνει ένας αντί-ήρωας. Βαρετή, ανώριμη και επικριτική είναι αδύνατον να νοιαστείς γ'αυτήν. Είχα χρόνια να διαβάσω έναν τόσο κακογραμένο χαρακτήρα. 

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως το The Chaos of Stars χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς θέμα που τόσα άλλα young adult novels έχουν κάνει. Ένα μαγικό κορίτσι εξωπραγματικά πανέμορφο που αυτήν όμως δεν το πιστεύει αλλά ναι είναι, με οικογενειακά και φυσικά γκομενικά προβλήματα που προσπαθεί να καταλάβει τι θέλει από την ζωή της. 

Το γράψιμο ήταν πραγματικά απογοητευτικό! Έχοντας διαβάσει και άλλα βιβλία της συγγραφέως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήταν τόσο κακό όλο αυτό. Μια γραφή υπερβολικά νεανική που απευθύνεται σε 12χρονα, εντελώς απλή χωρίς καθόλου βάθος, χωρίς την ουσιαστική απόδοση των χαρακτήρων και της ιστορίας, χωρίς απολύτως καμιά συγκίνηση για περίπου 300 σελίδες. Μπορείτε κατευθείαν να διαβάσετε τις τελευταίες 50 σελίδες του βιβλίου, δεν θα έχετε χάσει απολύτως τίποτα. 

Η Πλοκή τώρα. Κανείς δεν ξέρει πια ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου.... 
Στο μεγαλύτερο κομμάτι εστιάζει σε ένα πανέμορφο ελληνικό αγόρι που περιγράφετε σαν κάτι από Έλληνα θεό που είναι πολλά περισσότερα από ότι φαίνεται να είναι. Και ο οποίος είναι τρελά ερωτευμένος με την Isadora επειδή... καλά ποιος ξέρει γιατί;! 

Είμαι πραγματικά υπερβολικά απογοητευμένη από το βιβλίο! Θα μπορούσε από την αρχική του ύλη να κάνει πολλά περισσότερα αλλά η Kiersten White κάπου κάτι έχασε. Μια παραξηλωμένη υπόθεση με μια άνιαρη εκτέλεση. Με μονοδιάστατους και ξύλινους από την πολύ τους ομορφιά χαρακτήρες και το πιο κύριο απουσιάσει το συναίσθημα κατά την διάρκεια όλο του βιβλίου. Μην σπαταλήσετε το χρόνο σας. Δεν αξίζει τον κόπο. Μην παρασυρθήτε από το εξώφυλλο που είναι πραγματικά υπέροχο ή την υπόσχεση πως είναι κάτι πρωτότυπο γιατί δεν είναι...! 

Βαθμολογία 2/5 Αστέρια! 



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts