Girl of Nightmares by Kendare Blake Review

Σεπτεμβρίου 11, 2014

Τίτλος: Girl of Nightmares 
Συγγραφέας: Kendare Blake 
Είδος: Young Adult, Horror, Paranormal
 Έτος έκδοσης: 7 Αυγούστου 2012
Σελίδες: 332

Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο βιβλίο της σειράς Anna Dressed In Blood και όσοι διαβάσατε το review μου θα ξέρετε ότι απλά το λάτρεψα! Κατευθείαν έπιασα στα χέρια μου το δεύτερο και τελευταίο βιβλίο της σειράς που δεν με απογοήτευσε καθόλου αν και υπήρχαν κάποια μικρά πραγματάκια που θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. 

Ο Cas, η Anna και όλοι η σημωρία συνεχίζουν για ένα δεύτερο γύρο στο φανταστικό ταξίδι τους γεμάτο χάος, μυστήριο και τις πιο τρομαχτικές σκηνές που μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας. 

Βρισκόμαστε 6 μήνες μετά τα γεγονότα του τελευταίου βιβλίου Anna Dressed In Blood. Με τον Cas να προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός πως δεν βρίσκεται στην ζωή του η Anna ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της μην μπορώντας να την αφήσει να παραμείνει εκεί που βρίσκεται...

Έχουμε δει τον Cas στα καλύτερά του, πεισματάρη και έξυπνο, όταν τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του προς την αποστολή του. Αλλά τώρα μπορούμε να τον δούμε και αλλιώς σε πιο ευάλωτη κατάσταση με πόνο και αυτό επειδή ο Cas έχει μια αδυναμία - την Anna... 

Μ'άρεσε τρελά ότι δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Tomas και την Carmel είχαν πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές και η αλήθεια είναι ότι τις απόλαυσα ακόμα πιο πολύ και από τον Cas με την Anna. 

Η γραφή του μυθιστορήματος ήταν όμορφη. Βασικά η Blake είναι καταπληκτική συγγραφέας! Η περιγραφές είναι εξαιρετικές ο τρόπος που σου δίνει την δυνατότητα να συσσωρεύσεις όλες τις εικόνες στο μυαλό σου αφήνοντας σου όμως να βάλεις και τις δικές σου πινελιές φαντασίας είναι κάτι το μοναδικό. 

Το βιβλίο συνεχίζει με την εντελώς creepy αλλά γοητευτική ατμόσφαιρα του αυτήν την φορά όμως τοποθετήτε σε άλλες περιοχές όπως το Λονδίνο δίνοντάς μας νέες εικόνες. 

Όσο για την δομή και το θέμα του μυθιστορήματος, αρχικά μαθαίνουμε για το athame(τελετουργικό στιλέτο) και τις ρίζες του, κάτι που μ'άρεσε σαν θέμα αλλά στην βηματοδότηση του βιβλίου χάθηκε. Το μεγαλύτερο αρνητικό για μένα ήταν η πλοκή. Ένιωσα ότι δεν υπήρχε βασικό σημείο εστίασης, δεν υπήρχε μια σταθερότητα στο οικόπεδο. Υποτίθεται το κύριο θέμα ήταν στο να πάρουν την Anna πίσω αλλά μεταξύ είχαμε και όλοι αυτήν την επιχείρηση με το athame στο οποίο επικεντρωθήκαμε αρκετή ώρα και μετά εντελώς ασυνάρτητα ξανά ψάχναμε την Anna. Αν όλοι αυτήν η δομή του έργου είχε δουλευτεί καλύτερα, το βιβλίο θα ήταν απλά άριστο! 

Το τέλος τώρα ήταν άκρος ικανοποιητικό. Έχω ακούσει πολλούς να παραπονιούνται για αυτό και πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ήταν τόσο ρεαλιστικό και ακριβώς όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, το βρήκα πολύ ταιριαστό με την ιστορία και τους ήρωες. 

Τέλος το Girl of Nightmares ήταν ένα εξαιρετικό sequel, μπορεί όχι καλύτερο από το πρώτο αλλά με μια συναρπαστική κατάληξη για τους ήρωες μας, γεμάτο δόσεις τρόμου και φαντασίας που μας ταξίδεψε στον κόσμο του. 

Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια! 





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts