Waiting For Forever Review

Σεπτεμβρίου 28, 2014


Μια ταινία από αυτές που κάθεσαι να δεις ξεκούραστα και ανάλαφρα το βραδάκι χωρίς να ξέρεις ακριβώς την υπόθεση της, απλός πως είναι μια ρομαντική ταινία όχι και μεγάλου προυπολογισμού. Και κάπως έτσι ξαφνικά χάνεσαι μέσα στην μελαγχολική και αθώα διάθεση της, συνειδητοποιείς πως σε έκανε να κλάψεις, να γελάσεις, να σκεφτείς! 

Η Κεντρική μας υπόθεση έχει ως εξής η Emma και ο Will μεγάλωσαν μαζί και είναι πολύ καλοί φίλοι, παρόλο που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια. Έτσι τουλάχιστον νομίζει αυτή... Για τον Will, η Emma εξακολουθεί να είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του. Πιστεύοντας ότι τους συνδέει κάτι πολύ σημαντικό, ο Will πάει όπου πάει η Emma, ενώ δεν έχει σπίτι, αυτοκίνητο ούτε καν δουλειά. Επιβιώνει κάνοντας τον ζογκλέρ ή ξεδιπλώνοντας άλλα ταλέντα του, στους δρόμους.


Ο Will (Tom Sturridge) δεν είναι ο πιο συνηθισμένος άνθρωπος για την ακρίβεια είναι πολύ ασυνήθιστος αγνός, γλυκός, αφελής, με θετική προσωπικότητα που θυμίζει ένα μικρό παιδί ή μήπως κατά βάθος ένας ψυχωτικός με παραισθήσεις που έχει ανάγκη άμεσης ψυχολογικής θεραπείας; 
Ο Will είναι ένας άστεγος ζογκλέρ που προσπαθεί να ζει στις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας, μέχρι δηλαδή την ηλικία που ήταν πραγματικά ευτυχισμένος μέχρι την ηλικία που είχε ακόμα δίπλα του, τους γονείς του. Φορώντας καρό πυτζάμες, ένα καπέλο Τσάπλιν, ο Will κάνει οτοστόπ σε όλη τη χώρα κάνοντας καραγκιοζιλίκια και ταχυδακτυλουργικά, ενώ συγχρόνως παρακολουθεί τις κινήσεις της παιδικής του φίλης Emma μέχρι να βρει το θάρρος και να της πει τα συναισθήματα που νιώθει για αυτήν! 

''I don't remember talking. I don't remember leading or following, it was like we're inside of something bigger, that move just around until care of us don't need to think about anything except fine on a swing or running free.''


H Emma (Rachel Bilson) είναι μια κοπέλα που έχει φτιάξει την ζωή της έτσι όπως πιστεύει πάντα. Ζει μακρυά από το σπίτι της είναι διάσημη και έχει τον τέλειο άντρα. Τίποτα δεν είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα. Ο πατέρας της πεθαίνει και έτσι γυρνάει πίσω στην οικογένεια της, η τηλεοπτική της εκπομπή ακυρώθηκε και η ίδια έχει απατήσει τον Aaron τον παθολογικά ζηλιάρη φίλο της. Μην μπορώντας να διαχειριστεί την ζωή της θα βρει μπροστά της τον παιδικό της περίεργο φίλο Will και όλα θα αλλάξουν. 

''Life is not simple. Life is not easy.''


Το Lovestory όπως και ολόκληρη η ταινία είναι γλυκό και γεμάτο αθωότητα! Η ντροπαλότητα του Will αλλά και λαχτάρα που βγάζει για το πρόσωπο της Emmas είναι μοναδική, ενώ η Emma θα ερωτευτεί το άτομο που μέσο της παιδικότητας του και της αλήθειας, της έδειξε πως να είναι δυνατή!

''And now, now I'm imagining a day when I get up and I know that I might see you. Okay might, could, maybe .. Of those two days, that's the day I want, that's the day I choose.''

Αυτό που μ'άρεσε πραγματικά είναι πως η ταινία βγάζει κάτι εντελώς γνήσιο, μπορείς να νιώσεις από την αρχή την αθεράπευτη αγάπη, τον πόνο, την απώλεια. Ταυτίζεται με όλα τα πρόσωπα και της καταστάσεις!
Αν είστε Ρομαντικές ψυχές σίγουρα θα αγαπήσετε την ταινία! Με μια πιο ευρωπαϊκή αίσθηση και λιγότερο κινηματογραφική το Waiting for forever σε ταξιδεύει στο δικό του ρεαλιστικό και ταυτόχρονα παραμυθένιο κόσμο του. 
Η ταινία μπορεί να είναι λίγο απλή και μαλθακή, αλλά έχει μια ισχυρή ηθική κοσμοθεωρία, με λυτρωτικά στοιχεία.






You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πωπω τι μου θύμισες, την είχα δει πριν από αρκετά χρόνια και την είχα ξεχάσει! Έχω την αίσθηση πως μου είχε αφήσει μία πολύ γλυκιά γεύση...Πολύ όμορφο review έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! :D
      Ναι, έτυχε τυχαία να την δω και πραγματικά την αγάπησα! Πολύ όμορφη και γλυκιά!

      Διαγραφή

Popular Posts