New Series - Mini Review

Οκτωβρίου 19, 2014


  • Οι νέα σεζόν ξεκίνησε πια για τα καλά!  Πολλές νέες σειρές ήρθαν για κάθε γούστο και διάθεση, άλλες μας ενθουσίασαν και άλλες μας απογοήτευσαν για πάνε να δούμε την καθεμία πιο αναλυτικά...! 
Υπόθεση:Η σειρά επικεντρώνεται στις ζωές μιας ομάδας εφήβων που ζουν στην παιδιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου.

--> Χμμ δεν ξέρω! Από το τρέιλερ ήθελα να την αγαπήσω αυτήν την σειρά αλλά δεν έγινε. Δεν ήταν κακό το επεισόδιο αλλά μάλλον αρκετά πιο ανάλαφρο και φανταστικό για τα δεδομένα μου. Το νοσοκομείο πιο πολύ θύμιζε παιδότοπο παρά πραγματικό νοσοκομείο ακόμα και για τα Αμερικάνικα δεδομένα. Ενώ θύμιζε αρκετά έναν συνδυασμό The Fault in Our Stars και Glee. 

Υπόθεση:Η εξαιρετική, χαρισματική και σαγηνευτική καθηγήτρια Annalise Keating (Viola Davis) θα μπλεχθεί με τέσσερεις φοιτητές της νομικής σχολής από το μάθημα της, “How to Get Away with Murder”. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι αυτά που έμαθαν θα πρέπει να τα εφαρμόσουν στην πραγματικότητα στο καινούριο ερωτικό και γεμάτο αγωνία θρίλερ που ετοίμασαν οι Shonda Rhimes και Betsy Beers, ειδικοί παραγωγοί των Grey’s Anatomy και Scandal. Δημιουργός της σειράς είναι ο Peter Nowalk, ο οποίος γράφει και το σενάριο.

--> Έχω καταλήξει πως όσο και να την βρίζω ότι γράφει αυτήν η γυναίκα μ'αρέσει! Ενώ όλα έχουν και τα κλισέ τους έχουν ταυτόχρονα και κάτι το εθιστικό! Βρήκα μέσα αρκετά στοιχεία που να μου θυμίζαν Scandal και Grey's αλλά όχι σε βαθμό που να χαλάει την παράσταση. Η Viola Davis είναι καταπληκτική! Ενώ την ανατροπή στο τέλος του επεισοδίου δεν την περίμενα.... 
                                                                   
   Gotham
Υπόθεση:Ο Bruno Heller, γνωστός από τις σειρές Rome και The Mentalist, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πιο γνωστή και πιθανότατα ενδιαφέρουσα φανταστική πόλη των τελευταίων 80 χρόνων, την Gotham, γενέτειρα ενός εκ των πιο δημοφιλών ηρώων, του Batman, και της οικογενείας υπερηρώων που έκτισε, αλλά και τον τρελών, παρανοϊκών και επικινδύνων εγκληματιών που κατακλύζουν την πόλη. Η διαφορά με όλες τις κινηματογραφικές μεταφορές που είχε μέχρι στιγμής η πόλη, είναι ότι η ιστορία της σειράς θα ξεκινήσει μετά από το γεγονός που άλλαξε για πάντα την πόλη, τον θάνατο των γονιών του Bruce Wayne, ο οποίος σε αυτό το σημείο είναι 10 χρονών και θα είναι ο μάρτυρας του διπλού φονικού.

--> Αν και δεν διάβασα τα καλύτερα σχόλια για το πιλότο της πιο αναμενόμενης σειράς του 2014. Προσωπικά η πρεμιέρα μ'άρεσε! Η σειρά μπορεί να πιάσει ένα μεγάλο φάσμα κοινού και να τους ικανοποιήσει όλους.Έχει εξαιρετική μουσική, φωτογραφία και σκηνοθεσία! Η σκηνές της σκοτεινής, βροχερής και μουντής Gotham είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε.Το καστ της σειράς είναι φανταστικό, Ο McKenzie είναι πολύ καλός σαν Gordon και ο Logue απλά απολαυστικός σαν Bullock. Τα μικρά David Bruce και Camren Selina παίζουν εξαιρετικά για 12χρονα. Ενώ την παράσταση κλέβουν οι Jada Smith (Fish Mooney), o Robin Taylor (Cobblepot/Penguin) και ο John Doman (Carmine Falcone). Ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια!

The Flash 
Υπόθεση: Μετά την μαρτυρία του παράξενου φόνου της μητέρας του και την άδικη καταδίκη του πατέρα του για το έγκλημα, ο Barry Allen μεγαλώνει με τον ντετέκτιβ West και την οικογένειά του. Ο Allen καταφέρνει και γίνεται ένας λαμπρός αλλά κοινωνικά αδέξιος ερευνητής του εγκλήματος για το Αστυνομικό Τμήμα Central City. Η εμμονή του όμως με το τραγικό παρελθόν του τον αναγκάζει να γίνει περιθωριακός μεταξύ των συμμαθητών του και την κοινωνία. Και κάπως έτσι φτάνει ο Allen να χτυπηθεί από μια αστραπή που έχει περιελιχθεί με χημικές ουσίες στο εργαστήριο του. Μετά από εννέα μήνες σε κώμα, ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να κινείται με υπεράνθρωπες ταχύτητες. Με την βοήθεια του Harrison Wells και της ομάδας του δίνει όρκο να χρησιμοποίηση αυτό το δώρο για την προστασία της πόλης του Central City. 

--> Επίσης μια από τις πιο αναμενόμενες σειρές της φετινής σεζόν! Το επεισόδιο ήταν ωραίο ένας αρκετά τυπικός πιλότος που συστήνει χαρακτήρες και καταστάσεις και μας προετοιμάζει για την κεντρική πλοκή. Με γρήγορους ρυθμούς όμως που σου κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον! Ενώ το Gotham έχει την δικιά του γοητεία, το Flash βγάζει μια φρεσκάδα, μια αναζωγονητική αυτοπεποίθηση και σταθερότητα που μπορώ να πω πως θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερο κοινό! Στην συνέχεια όσοι βλέπουμε Arrow γνωρίζουμε είδη τον υπέροχο Gustin ως Barry Allen που είναι ότι καλύτερο έχει αυτήν η σειρά. Ο ηθοποιός βγάζει ακριβώς την νεανική του αφέλεια και ενέργειά, ταυτόχρονα με την θλίψη και τον πόνο της παιδικής του ηλικίας! Συνολικά, το The Flash για μένα ήταν ο καλύτερος και πιο ψυχαγωγικός πιλότος που είδα φέτος!

Gracepoint
Υπόθεση: Ένα νεαρό αγόρι βρίσκεται νεκρό σε μια παραλία και αμέσως ξεκινά μια σημαντική αστυνομική εύρευνα σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνια. Σύντομα η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για δολοφονία κάτι που προκαλεί φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης και παράλληλα αναστατώνει την οικογένεια του αγοριού αλλά και τoυς κατοίκους της πόλης. 

--> Δεν μ'άρεσε! Δεν μ'άρεσε! Δεν μ'άρεσε! Το είπα και ξαλάφρωσα! Αν έχετε σκοπό να δείτε αυτήν την σειρά, πάτε κατευθείαν στην αυθεντική original του BBC Broadchurch. Όσοι έχετε δει το Broadchurch θα καταλάβετε κατευθείαν τις τραγικές διαφορές μεταξύ των δύο σειρών. Μπορεί στην υπόθεση και στον πρωταγωνιστή να βλέπουμε το ίδιο πρόσωπο αλλά ήταν σαν άλλη σειρά, το μυστήριο, η σκοτεινή ατμόσφαιρα, οι ερμηνείες τα πάντα έχουν χαθεί εδώ! Ενώ το cast απαράδεχτο, ακόμα και ο Tettant μου φάνηκε μέτριος! Επίσης τώρα που τον ανέφερα μα καλά, έχεις ολόκληρο Tennant με την υπέροχη σκωτσέζικη προφορά του και τον βάζεις να μιλάει ψευτό Αμερικάνικα! Τς, τς! Μεγάλη απογοήτευση! Προσωπικά προτείνω το Βρετανικό! 

Υπόθεση: θα επικεντρώνεται σε ένα εκκεντρικό ιδιοφυή άντρα και το δίκτυο που δημιουργεί με ιδιοφυείς ανθρώπους που είναι το τελευταίο οχυρό άμυνας εναντία στις πολύπλοκες απειλές της μοντέρνας ζωής

--> Χμ, δεν ξέρω αν μου άρεσε! Το επεξεργάζομαι ακόμα! Δεν ήταν γενικά κακό,είχε στιγμές με σασπένς ενώ συνδυάζει όμορφο το χιούμορ με την περιπέτεια! Αλλά πραγματικά τώρα πόσο υπερβολή μπορεί να χωρέσει κάποιος μέσα σε 40 λεπτά.... Ακόμη και αυτήν έχει τα όρια της. Νομίζω κάπου σ'αυτό το σημείο το χάσανε λιγάκι... Θα δω μερικά ακόμα επεισόδια να έχω πιο ολοκληρωμένη γνώμη αλλά μάλλον δεν είναι πολύ του στυλ μου. 

Υπόθεση: Η νέα σειρά του Kevin Williamson (The Following) είναι ένα έξυπνο ψυχολογικό θρίλερ που αφορά δύο ντεντέκτιβ, Beth και Jack, οι οποίοι εγάζονται στο τμήμα Threat Assessment Unit του Los Angeles Police Department και λύνουν υποθέσεις ατόμων που κάποιος τους παρακολουθεί επίμονα προκαλώντας τους προβλήματα. Σκηνοθέτης του Stalker είναι η Liz Friedlander.

--> Ωραίος πιλότος, με ένα πρωτότυπο θέμα όσον αφορά τους stalkers, που αν και τα φαινόμενα του έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο Dylan McDermott μου έβγαλε καλή χημεία με την Maggie Q, πέρα όμως από αυτούς τους δύο, οι υπόλοιποι χαρακτήρες ψιλοαδιάφοροι. Περιμένω το επόμενο επεισόδιο με περισσότερες πληροφορίες για τους χαρακτήρες. 

Υπόθεση: Η σειρά θα ακολουθεί το ταξίδι ενός νέου ζευγαριού και τα ερωτήματα που τους έρχονται στο μυαλό από τη πρώτη στιγμή που ξεκινά η σχέση τους.

--> Αν και δεν μ'αρέσουν γενικά οι κωμωδίες το βρήκα αρκετά καλό! Μάλλον επειδή επικεντρώνεται αρκετά το ρομαντικό στοιχείο :P. Βγάζει κάτι πολύ χαριτωμένο η παράσταση. Το κεντρικό δίδυμο είναι ωραίο αλλά το δεύτερο ζευγάρι δεν μου γεμίζει τόσο πολύ το μάτι. Κάπου δεν κολλάνε. Πάντως γενικά είναι μια αρκετά γλυκιά και ευχάριστη παράσταση! 

Υπόθεση: Από τους συγγραφείς και εκτελεστικούς παραγωγούς του εξαίσιου τηλεοπτικού δημιουργήματος, In Treatment (HBO), το The Affair είναι η νέα σειρά του Showtime, μία ενδελεχής διερεύνηση των ψυχικών επιδράσεων μίας άπιστης σχέσης αλλά και του γάμου. Το αποκαλυπτικό αυτό δράμα θα αφηγηθεί από δύο διαφορετικές προοπτικές, αυτών της γυναίκας και του άνδρα. Πρωταγωνιστές είναι οι Dominic West (The Wire, The Hour), Ruth Wilson (Luther, Saving Mr. Banks), Joshua Jackson (Fringe, Dawson's Creek) & Maura Tierney (ER).

--> Μυρίζομαι κάτι πραγματικά καλό εδώ! Με ένα πολύ καλά δομημένο πιλότο το The Affair ξεκινάει την ιστορία του ανοίγοντας τα χαρτιά του και βάζοντας μας, μέσα στον κόσμο του χωρίς να μας υπερφόρτωση με χιλιάδες αναπάντητα μηνύματα και κλισέ δράμα. Το πρώτο επεισόδιο του the Affair κάνει μια εξαιρετική δουλειά δίνοντάς μας τον μήκος κύματος που θα κινηθεί ολόκληρη η σεζόν. Μπορεί κάποιος να βρει βαρετό το ήσυχο και αργό τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα αλλά εγώ το βρήκα υπέρ της σειράς. Μου άρεσε πραγματικά που βλέπουμε τα πράγματα μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες του κάθε ήρωα, δίνοντας μας μια πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων. Ενώ η Ruth Wilson,ο Dominic West και ο Joshua Jackson είναι κάτι παραπάνω από καλοί!

Υπόθεση: Ο γιατρός Henry Morgan, κορυφαίος ιατρικός εξεταστής της πόλης της Νέας Υόρκης, έχει ένα μυστικό. Δεν εξετάζει απλά τους νεκρούς, αλλά προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που τον βασανίζει εδώ και 200 χρόνια. Γιατί είναι αθάνατος. Η μακροζωία πάντως του έχει δώσει εξαιρετικές ικανότητες παρατήρησης κάτι που θα εντυπωσιάσουν την νέα του συνεργάτη, ντεντέκτιβ Jo Martinez, με την οποία εβδομάδα με εβδομάδα δημιουργεί φιλία καθώς μαθαίνουμε πληροφορίες για το παρελθόν του. Ο μόνος που γνωρίζει το μυστικό του είναι ο Abe, ο καλύτερος του φίλος αλλά και ένας άντρας που έχει τον ίδιο σκοπό με τον Henry, τον θάνατο του.

--> Ενδιαφέρουσα σειρά. Αν και γεμάτη κλισέ. Περίεργος γιατρός, πανέμορφη συνεργάτισσα, τραυματικό παρελθόν κτλ... Μου θύμισε και αρκετά το Elementary. Πάντως ταιριαστό το πρωταγωνιστικό δίδυμο,ενώ και από άποψη πλοκής(αν και προβλέψιμη) εξελίσσεται αρκετά με πολλά flashbacks για το παρελθόν του πρωταγωνιστή και φυσικά το ενδιαφέρον εστιάζεται στον άγνωστο που γνωρίζει το μυστικό του! 

Υπόθεση: Το Madam Secretary είναι μια από τις καινούριες δραματικές σειρές του καναλιού CBS που έχει για δημιουργό την Barbara Hall και παραγωγός τους Morgan Freeman, Lori McCreary, Tracy Mercer και David Semel. Η σειρά θα εξερευνά την προσωπική και επαγγελματική ζωή μιας γυναίκας υπουργού εξωτερικών καθώς ελέγχει διεθνείς διπλωματικές επιχειρήσεις, την πολιτική του γραφείου αλλά και την πολύπλοκη προσωπική της ζωή

--> Εντάξει, προσπάθησα να δω 3 φορές τον πιλότο και με πήρε ο ύπνος! Στην τέταρτη το κατάφερα....Δεν ήταν κακό, συμπαθητικό θα το έλεγα αλλά θεέ μου βαριέμαι!!!!! Άσε δε που ούτε αυτήν η σειρά γλύτωσε από τις χαζό Αμερικανιές όπως όλες οι άλλες. Το μεγάλο συν της σειράς είναι το πολύ καλό καστ που έχει. Δεν υπάρχει πιθανότητα να την συνεχίσω αλλά σε όσους αρέσουν οι βαριές, πολιτικές σειρές ας την τσεκάρει! 

Υπόθεση: Το The Mysteries of Laura είναι η δεύτερη σειρά που ζήτησε το κανάλι στη σεζόν και είναι procedural αστυνομική, δραματική κωμωδία. Οι Jeff Rake, Greg Berlanti, Melissa Berman, Aaron Kaplan και Todd Lituchy βρίσκονται στο δημιουργικό τομέα, με τον McG να σκηνοθετεί το πιλότο. Η σειρά θα είναι βασισμένη στο ισπανικό Los Misterios De Laura, και θα ακολουθεί μια ντεντέκτιβ ανθρωποκτονιών, που θεωρεί πιο εύκολο να λύνει υποθέσεις φόνου από το να τα βγάζει περά με τα δίδυμα αγόρια της και το πρώην άντρα της. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου.

--> Μια αρκετά ανάλαφρη σειρά, όπου ο πιλότος της βλεπόταν αρκετά ευχάριστα. Αν και δεν γέλασα σε καμιά σκηνή (Αλλά η άποψή μου δεν πολύ μετράει εδώ γιατί στις μισές κωμικές σειρές δεν γελάω!). Μου θύμιζε πάντως σειρά από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και όχι 2014. Το σίγουρο είναι πως δεν θα πάρω... Δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Και μέχρι και στο τομέα ανάλαφρες και ευχάριστες μπορείτε να βρείτε καλύτερες! Πάντως αν είστε φαν της Debra Messing μπορείτε να ρίξετε μια ματιά! 

Υπόθεση: Η σειρά επικεντρώνεται στην Rebecca Wright, η οποία από μικρή ζει τη ζωή της στα άκρα και απλά τυγχάνει να είναι μια από τις πιο σκληροτράχηλες δικαστές με σεβασμό από όλους στα δικαστήρια. Η ίδια δεν μοιάζει έτοιμη να κάνει ήσυχη ζωή αλλά τα πλανά της θα τα αλλάξει ένα οκτάχρονο αγόρι, του οποίου οι γονείς του θα καταλήξουν φυλακή λόγω δικής της απόφαση. 

--> Δεν μ'άρεσε! Μπορεί κάποιοι να το βρουν ως ένα σημείο αστείο αλλά προσωπικά το βρήκα γελοίο!!! Το Cast δεν έχει να προσφέρει τίποτα μόνο η Kate Walsh αξίζει αλλά και η ίδια δεν μπορεί να πάρει όλοι την σειρά πάνω της! No ,από εμένα! 

Υπόθεση: Μετά από την αλλαγή στο δημιουργικό κομμάτι του καναλιού το MTV ετοίμασε μια νέα κωμωδία από τον Ben Epstein (10 Things I Hate About You) που θα διαδραματίζεται σε ένα θεματικό πάρκο και επικεντρώνεται στη Lucy, μια κυνική έφηβο, της οποίας η μητέρα βγάζει τα βγάζει πέρα δουλεύοντας ως μια πριγκίπισσα του παραμυθιού.

--> Ο πιλότος ήταν πολύ ενδιαφέροντος σαν ιδέα! Το μόνο κακό που βρήκα ήταν ότι προσπάθησαν μέσα σε μόλις 22 λεπτά να χωρέσουν πολλά πράγματα. Τελειώνοντας το επεισόδιο έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να δει και άλλο. Το Happyland δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό αλλά σίγουρα είναι ένα διασκεδαστικό show με πολλές δυνατότητες αν το χειριστούνε σωστά.

Υπόθεση: Ο Andrew είναι ένας υπάλληλος μίας ιστοσελίδας γνωριμιών μέσω ίντερνετ, ο οποίος ονειρεύεται να γνωρίσει το κορίτσι των ονείρων του. Η Zelda μια επαναστάτρια δικηγόρος που ανατράφηκε από χίπισσα μητέρα. Η μοίρα φέρνει κοντά τη Zelda και τον Andrew και καθώς προσπαθούν να λύσουν μία διαμάχη από ένα ραντεβού που δεν πήγε καλά, ερωτεύονται. 

--> Ήταν αρκετά καλό, μου θύμισε λίγο τις ρομαντικές κομεντί που βάζει το Star τα μεσημέρια. Αυτό που μ'άρεσε περισσότερο είναι πως δεν έβγαζε την ωμότητα που βγάζουν άλλες κωμωδίες. Αν είσαι φαν των ελαφρύ ρομαντικών κωμωδιών ή συγκεκριμένη σειρά είναι ότι πρέπει! 

Υπόθεση: Μια νεαρή και αφοσιωμένη γυναίκαι ανακαλύπτει πως έχει μείνει κατά λάθος τεχνητά έγκυος μέσω μιας σειράς απίθανων και απρόσμενων γεγονότων. Το Jane the Virgin είναι η νέα δραματική σειρά του CW,η οποία είναι βασισμένη στην Βενεζουελανή τηλενουβέλα Juana la Virgen και έχει για ειδικούς παραγωγούς τους Jennie Snyder Urman, Ben Silverman, Gary Pearl, Jorge Granier και Brad Silberling.

--> Αν και το κανάλι όλο και φεύγει πιο μακριά από τις παλιές συνηθισμένες του σειρές (Gossip Girl, Gilmore Girls, One Tree Hill) βάζει στο πρόγραμμά του μια αρκετά παρόμοια σειρά με πιο κωμικά όμως στοιχεία που θα ταίριαζε ίσως καλύτερα σε εκείνη την περίοδο! Αλλά σίγουρα χρειάζονται και τέτοιες σειρές. Τώρα να αρχίζω να ανησυχώ που μου φάνηκε καλή η Αμερικάνικη βερσιόν της Χουάνας της Παρθένας?!?! Ήταν και αστείο και δραματικό ταυτόχρονα συνδυάζοντας αυτά τα δύο με ωραίο ρυθμό. Ενώ η Rodriguez ήταν εξαιρετική. Αν κάποιοι θέλουν κάτι όμορφο και ελαφρύ μετά από κάθε επεισόδιο Blacklist ή Game of Thrones η συγκεκριμένη σειρά είναι ότι πρέπει! 











You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο Post! Εγώ μόνο το How to Get Away with Murder & Gotham είδα τα οποία μου άρεσαν και τα δύο πολύ! Το πρώτο είναι εντελώς εθιστικό ενώ το δεύτερο πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.... Πιστεύω πως οι κάποιες αρνητικές κριτικές πηγάζουν στο ότι δεν υπάρχει ο Batman και μάλλον έτσι περίμεναν! Αυτές τις μέρες ξεκινάω και το Flash!!! Ενώ έλεγα να δω και το Red Band Society αλλά δεν ήταν πολύ καλό ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ντίνα! Σ'ευχαριστώ πολύ! Με το HTGAWM έχω φάει και εγώ κόλλημα! Για το Gotham μάλλον θα συμφωνήσω! Πολύ πιθανόν να είναι και αυτό! Το The Flash δες το σίγουρα αφού βλέπεις και το Arrow κιόλας! To Red Band Society δεν ήταν κακό απλά αρκετά εξωπραγματικό το ήθελα πιο ανθρώπινο, πιο ρεαλιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts