ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Part 1

Νοεμβρίου 11, 2014






  • Σε μια εποχή που η Αμερικάνικη τηλεόραση διανύει την καλύτερη εποχή της και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως συναγωνίζεται τον ίδιο της τον Κινηματογράφο μερικές φορές ξεπερνώντας τον, υπάρχει και η δική μας ξεχασμένη ήπειρος που μας έχει δώσει και εξακολουθεί να μας δίνει μερικά πολύ όμορφα και αξιόλογα διαμαντάκια, πολλά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πιο ποιοτικά και γνήσια από πολλά αντίθετα εμπορικά Αμερικάνικα. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις καλύτερες σειρές που έχουν αναδείξει πολλές από τις χώρες τις Ευρώπης. 


  • Σκανδιναβικές: 
    Αυτές οι κρύες, βόρειες χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πρωτεία σε ότι έχει σχέση με τις αστυνομικές ιστορίες. Αν αυτό θα είναι ταινία, ένα ακόμη πολύ επιτυχημένο βιβλίο ή μια τηλεοπτική σειρά δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως οι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά τι κάνουν πάνω σ'αυτό τον τομέα! 

    Forbrydelsen
    Μια δανέζικη παραγωγή που μεταδίδεται σε πολλές χώρες έκανε ρεκόρ τηλεθέση με πάνω από 70% και έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές έχοντας αποσπάσει βραβείο BAFTA και Εmmy ενώ ήταν υποψήφια επίσης για πολλά βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς. Το 2011 αμερικάνικο καλωδιακό κανάλι πήρε τα δικαιώματα της σειράς και γυρίστηκε η αμερικάνικη εκδοχή(Η οποία δεν φτάνει την αυθεντική ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι) Η υπόθεση μας έχει ως εξής  η 19χρονη Νένα Μπιρκ Λάρσεν βρίσκεται νεκρή. Την υπόθεση θα αναλάβει η ντετέκτιβ Σάρα Λουντ και σύντομα θα ανακαλύψει ότι έχει να κάνει με έναν πολύ επικίνδυνο δολοφόνο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο υποψήφιος δήμαρχος Τρόελς Χάρτμαν μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ένας φόνος, μια ντετέκτιβ, ένας πολιτικός και μια οικογένεια βυθισμένη στο πένθος. 20 ημέρες έρευνας. 20 ημέρες δράση. 20 ημέρες σασπένς. Το κυνήγι ξεκινάει...

    The Bridge (Bron-Broen)
    Mια Σκανδιναβική αστυνομική/δραματική σειρά θρίλερ που έκανε πρεμιέρα το 2011 στα κανάλια DR1 και SVT1 με συνολικά 10 επεισόδια διάρκειας 60 λεπτών. Ενώ ετοιμάζεται και Αμερικάνικο Remake από το FOX. Ένα σώμα ενός Σουηδικού πολιτικού ανακαλύφθηκε στη μέση της γέφυρας oresund, η οποία συνδέει την Κοπεγχάγη της Δανίας με το Malm της Σουηδίας, προκαλώντας τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων και των δυο χωρών να εμφανιστοών. Μετα απο περαιτερω εξεταση, αποδεικνυεται οτι το σωμα ειναι απο δυο ξεχωριστα πτωματα, με το αλλο μισο να ανηκει σε μια πορνη της Δανιας. Η Saga Norn, από τη Σουηδική πλευρά, και ο Martin Rohde από τη Δανική, οδηγησούν την έρευνα για να πιαστεί ο δολοφόνος. 

    BORGEN
    To Πολιτικό-δραματικό Θρίλερ που έρχεται από το κανάλι DR1 και την Δανία είναι μια ακόμη εξαιρετική παραγωγή που λίγες μήνες μετά την προβολή της το αγόρασε το BBC. Η σειρά αφηγείται την ιστορία της χαρισματικής πολιτικού Birgitte Nyborg που γίνεται απροσδόκητα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας.

    Wallander
    Η Καλύτερη Σουηδική σειρά με διαφορά! Βασίζεται στα αστυνομικά βιβλία του Henning Mankell. Στην σειρά βλέπουμε την ζωή του Kurt Wallander στο Ystad της Νότιας Σουηδίας όπου σε κάθε επεισόδια βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες εγκληματολογικές υποθέσεις ενώ στο πέρασμα των επεισοδίων και των σεζόν έχουμε βαθιές αναπτύξεις στους ήρωες μας αλλά και εξελίξεις στις πιο προσωπικές τους ζωές. 

    Γαλλικές: Μπορεί η Γαλλία να θυμίζετε για τον εξαιρετικό εναλλακτικό κινηματογράφο της αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται εξίσου και για τις πραγματικά εξαιρετικές της τηλεοπτικές σειρές.

    Les Revenants
    Δραματική σειρά φαντασίας με δημιουργό τον Fabrice Gobert,όπου είναι βασισμένη στην ομότιτλη ταινία του 2004. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου 2012 και προβλήθηκε απο το γαλλικό Canal+ και το βελγικό BeTV. Ενώ προβάλετε πια και στην στην Αγγλία για λογαριασμό του Channel 4. Σε μία μικρή ορεινή πόλη,στην όποία δεσπόζει ένα μεγάλο φράγμα,άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και υποβάθρων,προσπαθούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Είναι νεκροί εδώ και χρόνια. Αποπροσανατολισμένοι,χωρίς επίγνωση και μνήμες του θανάτου τους,χωρίς κανείς να τους περιμένει θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη ζωή που ήξεραν. Μόνο που θα ανακαλύψουν οτι δεν είναι οι μόνοι που επέστρεψαν,και εν μέσω διάφορων περίεργων φαινομένων,η επιστροφή τους ίσως να ήταν μόνο η αρχή. Μια από τις αγαπημένες μου σειρές που αξίζει πραγματικά να δείτε! 

    Braquo
    Ένα αστυνομικό Θρίλερ με τεράστια επιτυχία που βρίσκετε είδη στην τρίτη του σεζόν και τα δικαιώματα του έχουν πουληθεί σε 38 χώρες. Οι πρωταγωνιστές μας είναι τέσσερις πράκτορες της Hauts-de-Seine του Παρισιού. Όταν ο συνάδελφος τους και φίλος τους Max Rossi κατηγορείτε άδικα για ποινικό παράπτωμα ο ίδιος αυτοκτονεί, οι τύψεις τους ακολουθούν παντού και έτσι αποφασίζουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να καθαρίσουν ξανά το όνομα του Max σ'αυτήν τους όμως την προσωπική αποστολή θα βρεθούν αντιμέτωπη με τους χειρότερους τους φόβους! 

    Engrenages
    H πιο γνωστή δραματική σειρά της Γαλλική τηλεόρασης γνωστή αλλιώς ως Spiral η οποία έκανε πρεμιέρα στο Canal+ στη Γαλλία στις 13 Δεκεμβρίου του 2005 και μετράει είδη πέντε σεζόν στο ενεργητικό της.  Έχει προβληθεί σε περίπου 70 χώρες και έχει ανακοινωθεί και remake από την Αμερική. Η σειρά ακολουθεί την καθημερινότητα στη ζωή και στη δουλειά για έξι υπαλλήλους του νόμου, την αρχηγο της αστυνομίας και τους δύο της λοχαγούς, ένα δικαστή, ένα κατήγορο και ένα συνήγορο. Κάθε σεζόν εξερευνά και μια διαφορετική κεντρική υπόθεση. 

    Ισπανικές: Μια χώρα που αν και βρίσκεται στην ίδια μοίρα και οικονομική κρίση με εμάς, σ'αυτόν το τομέα έχουν να αναδείξουν μεγάλες υπέρ παραγωγές με εξαιρετική σκηνοθεσία και ηθοποιούς. 

    El Internado 
    To "Εl Internado" είναι μια ισπανική δραματική σειρά μυστηρίου/φαντασίας η οποία έκανε πρεμιέρα το 2007 από τον Antena 3 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα οικοτροφείο μέσα στο δάσος μακριά από την πόλη, όπου εκεί πάνε διάφοροι έφηβοι απεσταλμένοι από τους γονείς τους για να σπουδάσουν. Δολοφονίες, μυστικά του παρελθόντος, μυστήρια και παράξενα γεγονότα σε κρατούν σε αγωνία στα 75 λεπτά που διαρκούν τα επεισόδια. Πολυαγαπημένη σειρά με πολύ μυστήριο και αγωνία.

    Gran Hotel
    H νέα υπέρ παραγωγή του Antenna 3 που γνωρίζει εξαιρετικές κριτικές και παγκόσμια επιτυχία ενώ παίζεται ταυτόχρονα και στην Αγγλία, Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Τουρκία, Εσθονία, Σλοβακία και όλες τις Χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το 1905 ένας νεαρός άντρας o Julio καταφθάνει στο Grand Hotel , ένα ειδυλλιακό μέρος στην μέση της εξοχής για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση της αδερφής του που δούλευε στο ξενοδοχείο. Πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος και δεν αργεί να ερωτευτεί με την όμορφη κόρη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Η εξουσία της και ο δυναμισμός της τον μαγεύει. Κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο και να ξεχάσει τον αρχικό σκοπό του βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στον έρωτα του με την γυναίκα που ίσως είναι η μοναδική που μπορεί να τον βοηθήσει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης. Παρακολουθήστε όλα τα μυστικά που κρύβονται στους μυστηριώδεις διαδρόμους του ξενοδοχείου Grand Hotel.

    El Barco
    Άλλη μια εξαιρετική σειρά του Antenna 3 που συνδυάζει επιτυχώς μυστήριο, περιπέτεια, δράμα, αλλά και στοιχεία Sci-Fi. Όλοι είχαμε ακούσει πριν από μερικά χρόνια ότι θα τεθεί σε λειτουργία ένας επιταχυντής σωματιδίων στη Γενεύη που θα σύγκρουε σωματίδια για να ανακαλυφθεί το σωματίδιο Χιγκς έτσι θα δινόταν λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος, όπως ο τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκαν οι πλανήτες και οι αστέρες μετά το Bing Bang. Tι θα γινόταν, λοιπόν, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο; Το πλήρωμα του εκπαιδευτικού πλοίου «Πολικός Αστέρας», που ξεκινά το ταξίδι του την ίδια μέρα με την εκκίνηση του επιταχυντή, θα επιβιώσει, χωρίς να το ξέρει, από έναν παγκόσμιο κατακλυσμό. Και κάπου εκεί ξεκινάει η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους, καθώς χωρίς ξηρά και περιπλανώμενοι σε έναν ατελείωτο ωκεανό, θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν, να κινούνται έξυπνα, αλλά και να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες, γιατί η γη όπως την ήξεραν δεν υπάρχει πια. 

    Velvet
    Το “VELVET” είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ισπανία και καθήλωσε στις οθόνες του πάνω από 5.000.000 τηλεθεατές! Η σειρά διαδραματίζεται στην Ισπανία και περιγράφει την ρομαντική ιστορία του Alberto, κληρονόμου της εταιρείας Galerías Velvet, ενός από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας της χώρας, τη δεκαετία του 1950. Ο Alberto ερωτεύεται παράφορα την Ana, μία άσημη μοδίστρα της εταιρείας του. Το φλογερό τους πάθος και η αγάπη τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις της εποχής. Ο κοινωνικός περίγυρος εκείνου θα αντιδράσει στο πρωτάκουστο γεγονός για την εποχή και η σχέση τους θα δοκιμαστεί. 

    Hispania, la leyenda
    H μεγάλη ιστορική σειρά του Antenna 3 που αποτελείτε από τρεις σεζόν των 20 συνολικά επεισοδίων. Η σειρά μας αφηγείται την ιστορία του Viriatus ο οποίος, μαζί την ομάδα του Lusitanian προσπαθεί να ελευθερώσει τον λαό του (Τα Ισπανικά χωρία) από τον Ρωμαϊκό στρατό! 

    Άλλες: 

    BORGIA
    Συμπαραγωγή Γαλλίας-Γερμανίας-Τσεχίας-Ιταλίας το ιστορικό δράμα που προβάλετε ταυτόχρονα και στην Αμερική μέσου του Netflix. Η ιστορία εξιστορεί την άνοδο στην εξουσία του Καταλανού Καρδιναλίου και της οικογένειάς του και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια δυναστεία που θα κυριαρχούσε σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρότι ήταν άνθρωπος της πίστης, ο Rodrigo Borgia ήταν δέσμιος των σαρκικών απολαύσεων. Πέρα, επίσης, από τις δολοπλοκίες και τις συνομωσίες των άλλων καρδιναλίων και των εκπροσώπων των μεγάλων δυνάμεων που έπρεπε να αντιμετωπίσει, ήταν παγιδευμένος σε έναν συνεχή αγώνα κατευνασμού της αντιπαλότητας μεταξύ των μελών της οικογένειάς του η οποία απειλούσε να τη διαλύσει. Στη σειρά BORGIA ενυπάρχουν οι ίντριγκες, η βία, οι δολοφονίες, η λαγνεία, η πολιτική, η πίστη, η αιμομιξία, η προδοσία και η λύτρωση. Μια ιστορία τόσο συναρπαστική και λαμπερή, όσο και η εποχή κατά την οποία διαδραματίζεται.

    Das Adlon
    Μίνι σειρά Γερμανικής παραγωγής που χωρίζεται σε τρία μέρη ενώ διαδραματίζεται κάθε φορά σε ξεχωριστά ιστορικά κομμάτια. Η σειρά επικεντρώνεται γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του κόσμου. Είναι μία ιστορία για δύο οικογένειες που αποτελούνται από δυνατούς χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες. Τα μέλη των δύο οικογενειών για τέσσερεις γενιές είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την διαχείριση και την διοίκηση του ξενοδοχείου. Μία ιστορία για ένα πρώτης τάξεως ξενοδοχείο η οποία αντικατοπτρίζει πλήρως την ιστορία και τις αλλαγές ενός ολόκληρου αιώνα

    Bednaya Nastya
    Στην Ελλάδα την συγκεκριμένη σειρά την γνωρίζουμε ως Φτωχή μου Αναστασία αφού έτσι την είχε προβάλει το Mega πριν κάποια χρόνια. Προβλήθηκε σε 35 χώρες ενώ είναι η πιο ακριβή Ρωσική παραγωγή στην ιστορία. Βρισκόμαστε στον 19 αιώνα όπου ανθίζει ένας τρυφερός νεανικός έρωτας ανάμεσα στον  Vladimir και την νεαρή Anna Platonova. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις δολοπλοκίες, τα μυστικά και τους φόνους για την εξουσία γύρο από το παλάτι. 

    Doctor's Diary
    Μια από τις πιο δημοφιλής Γερμανό-Αυστριακές σειρές που συνδυάζουν με το πιο επιτυχημένο τρόπο την κωμωδία με το Δράμα. Ενώ έχει αποσπάσει πολλά εγχώρια βραβεία. Μία εβδομάδα πριν από το γάμο της με τον αρραβωνιαστικό της Petro, ο κόσμος Gretchen Haase καταρρέει. Επιστρέφει στο Βερολίνο στο σπίτι των γονιών της, όπου ο πατέρας της, καθηγητής Franz Haase, της κάνει πρόταση να γίνει βοηθός του γιατρού της χειρουργικής μονάδας στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, εκεί θα συναντήσει τον παλιό της συμμαθητή και ανταγωνιστή Dr. Marc Meier όπου τυχαίνει να είναι ο επικεφαλής της μονάδας. Μέσα από υπέροχα, ευαίσθητα και χιουμοριστικά περιστατικά θα γνωρίσουμε την ιατρική ομάδα μας και θα μάθουμε καλύτερα τις ζωές τους και τους χαρακτήρες τους. 

    Antimafia Squad
    Πετυχημένη Ιταλική σειρά παραγωγής 2008 που έχει προβληθεί σε 30 χώρες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η σειρά επικεντρόνετε στον κρυφό πόλεμο μεταξύ των οικογενειών της μαφίας για την ηγεσία της Κόζα Νόστρα. Δύο γυναίκες που η σχέση τους συνδέετε, μια δολοφονία που θα ανατρέψει τα πάντα, ένας εσωτερικός πόλεμος που δεν έχει γυρισμό! 

    SON
    Μπορεί όλοι μας να έχουμε αγανακτήσει από τις υπερβολικές πολλές Τουρκικές σειρές που έχουν κατακλύσει την τηλεόρασή μας αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως οι γείτονές μας ξέρουν τι κάνουν αφού έχουν μερικές απλά εξαιρετικές σειρές, μια εκ τον οποίον είναι το ψυχολογικό θρίλερ Son που προβάλετε σε 43 χώρες ενώ το σενάριο του έχει πουληθεί στο Αμερικάνικο Fox και στο Ισραήλ. Μια μίνι σειρά 25 χορταστικών επεισοδίων. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το απόλυτα ευτυχισμένο ζευγάρι, αγαπημένοι σύζυγοι, υπέροχοι γονείς. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες, δεν υπάρχουν ψέματα για μια σχέση εμπιστοσύνης. Έτσι τουλάχιστον πίστευε η Αηλήν. Ιράν... σήμερα η Αηλήν είναι αιχμάλωτη. Ένα ένοχο παρελθόν που ξυπνά μυστικά και ενοχές. Η Ιστορία ξετυλίγεται μέσα από αναδρομές στο παρελθόν και γεγονότα που συνέβησαν ακόμα και 30 χρόνια πριν. Τα επεισόδια συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ, μέχρι την αποκάλυψη της συγκλονιστικής αλήθειας. 

    GOMORRA
    Η συναρπαστική σειρά “GOMORRAH”, που είναι βασισμένη στο ομότιτλο bestseller του Roberto Saviano, στάθηκε αφορμή για τον ίδιο να γνωρίσει την παγκόσμια καταξίωση, αλλά και να ζει εδώ και 8 χρόνια υπό αστυνομική προστασία! Το γεγονός ότι το βιβλίο ήταν βασισμένο στην ωμή πραγματικότητα της ναπολιτάνικης μαφίας το έκανε ξεχωριστό. Ενώ ο Matteo Garrone αποφάσισε να το μεταφέρει και στη μεγάλη οθόνη, κερδίζοντας το Βραβείο των Κριτικών στο Φεστιβάλ των Καννών. Την ίδια μεγάλη επιτυχία γνώρισε και η ομότιτλη τηλεοπτική σειρά, που έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ιταλική τηλεόραση, διπλασιάζοντας πολλές φορές τα ποσοστά τηλεθέασης της. Ενώ περισσότερες από 50 χώρες σε Ευρώπη και Αμερική φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα προβολής της. Ο Roberto Saviano κρύβεται πια από την Καμόρα, δεν γνωρίζει κανείς που ζει, είναι υπό αστυνομική προστασία και κυκλοφορεί παντού και πάντα με τον προσωπικό του φρουρό. Σε προσωπική συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι «Τίποτα από όσα προβάλλονται στη σειρά δεν είναι προϊόν φαντασίας. Η σύνθεση των χαρακτήρων και των γεγονότων είναι διαφορετική, αλλά βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα». 


    • Έρχεται Part 2 Ευρωπαϊκές σειρές: Βρετανικές!


















    You Might Also Like

    6 σχόλια

    1. Τι υπέροχο Αφιέρωμα! Το El Internado το είχα δει πριν κάποια χρόνια και πραγματικά ήταν απλά εθιστικό! Όπως και το Forbrydelsen το είχα δει από το Mega και ήταν εξαιρετικό! Εσύ τις κατεβάζεις όλες αυτές τις σειρές? Με ελληνικ. Υποτιτλ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. @Ανώνυμος! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Συμφωνώ απόλυτα και για τις δύο σειρές που αναφέρεσαι!
      Άλλες τις κατεβάζω άλλες πάλι της βλέπω Online αναλόγως. Τις περισσότερες με Αγγλικούς υπότιτλους. Αλλά αρκετές έχουν και Ελληνικούς αν ψάξεις! ;-)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Θα το πιστέψεις ότι τόσο καιρό έψαχνα Ευρωπαϊκές σειρές κ το μόνο που μπορούσα να βρω ήταν ότι έχει κυκλοφορήσει το BBC! Φοβερά ενημερωτικό το post σου! Καλά το Δανέζικο Killing ήταν απίστευτο! (όχι ότι το αμερικάνικο με χάλασε:p) Έχω κατεβάσει κ το Borgen κ η μαμά μου βλέπει το Revenants κ μου έχει πει ότι είναι κορυφή! Θα ψάξω κ τα άλλα :D :D

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. @ Overtheplace
      Χαίρομαι πραγματικά που βοήθησα! Έχω ένα κόλλημα γενικά με τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο,την τηλεόραση και πάντα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρω το παραμικρό πάνω σ'αυτά. Και με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησα το θέμα +Ότι είναι όλες εξαιρετικές σειρές!
      Άκου την Μαμά σου και δες κ το Les Revenants απλά αγαπημένο ;-)
      Το Borgen επίσης πολύ καλό αξίζει!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Τώρα βλέπω το The Bridge και είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό!!!
      Έχεις δει και το Doctor's Diary? Αγαπημένη σειρά! Την έβλεπα όσο ήμουν Γερμανία... Με τράβηξε αυτό το GOMORRA φαίνεται πολύ καλό....
      Το Borgia προσπάθησα να το δω αλλά δεν μπόρεσα ενώ είναι πολύ καλό είχα εντελώς στο μυαλό μου το Αμερικάνικο και δεν....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. @Ντίνα Ναι το The Bridge είναι εξαιρετικό!
      Doctor Diary=Marc and Gretchen!!!
      To GOMORRA είναι συγκλονιστικό! Δες το!!!!!!!!!!!!!
      Όσο για το Borgia συμφωνώ εν μέρη αν και συνεχίζω να το βλέπω ευχάριστα! Είναι εξαιρετική παραγωγή και πολύ πιο κοντά στα ιστορικά γεγονότα αλλά το Αμερικάνικο The Borgias θα είναι πάντα στην Καρδία μ! Υπήρχε και ένας François Arnaud που δεν μπορεί να τον πιάσει κανένας :P <3

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Popular Posts