Seconds: A Graphic Novel - Bryan Lee O'Malley

Φεβρουαρίου 10, 2015


H Katie είναι μια πρώην επικεφαλής σεφ του καλύτερου εστιατορίου της πόλης. Όλα είναι τέλεια εκτός από ότι δεν έχει ακόμα το δικό της εστιατόριο, έτσι η ζωή της κυλάει σε μια αβέβαιη κατάσταση. Τότε στο δρόμο της θα εμφανιστεί ένα μικρό κορίτσι όπου θα τις προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα για κάτι νέο στην ζωή της. 


Γρήγορο και καλοραμμένο νομίζω ξεπερνάει όλες τις προσδοκίες που θα μπορούσε να είχε κάποιος για την δουλειά του O'Malley. Η ιστορία μπαίνει από νωρίς στα βαθιά και εξερευνά θέματα ζωής, για την ανεξαρτητοποίηση ενός ατόμου και την εργασία ενώ η γραφή του O'Malley είναι με διαφορά στα καλύτερα της, ίσως πιο ώριμη από ποτέ. 


Υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν κομμάτια από παλιές του δουλειές. Η φιλία και η σύνδεση των ανθρώπων φέρνει σε αναμνήσεις του Scott Pilgrim ενώ μια χροιά ποπ Κουλτούρας το Lost at Sea. Το Second όμως καταφέρνει να είναι ένα πολύ πιο συγκρατημένο και ώριμο βιβλίο που αν και  έχει γρήγορους ρυθμούς υπάρχει ένα πολύ σταθερό οικόπεδο που μέσα του μεγαλουργεί ο O'Malley! 


To Second μας αποδεικνύει πως ο Bryan O'Malley ξέρει τι κάνει και ότι μπορεί να προχωρήσει τις ιστορίες του κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω. 
Ένα χιουμοριστικό, γλυκύτατο αλλά και ώριμο στοχαστικό ανάγνωσμα που προτείνετε ανεπιφύλαχτα στους λάτρεις του καλού Graphic Novel.


You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Αχ μην μου το κάνεις αυτό, κι έχω πρώτα να πάρω τα υπόλοιπα τεύχη του Saga! :p Χαίρομαι που σ'άρεσε και από το review σου κατάλαβα ότι θα αρέσει και σε μένα σίγουρα! Έχει πολύ ενδιαφέρον theme και τα χρώματα του είναι πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Overtheplace
    Χεχε! Μπορεί να περιμένει... Τα Saga είναι προτεραιότητα ;)
    Είναι πολύ ωραίο πάρα το πακετάκι των 325 σελίδων διαβάσετε μέσα σε μια μέρα και τα συνδυάζει όλα με πολύ ωραίο τρόπο!
    Είμαι σίγουρη πως θα σ'αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ! Άντε να βγει σε paperback ^.^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts