ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ!

Μαρτίου 13, 2015


Όλοι μας κατά καιρούς θυμόμαστε τα αγαπημένα μας παιδικά κινούμενα σχέδια. Cartoon και anime που μας έκαναν να σηκωνόμαστε τα ξημερώματα του Σαββατοκύριακου και να μην ξεκολλάμε μπροστά από την τηλεόραση. Παρακάτω σύλλεξα μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά! 

Pokémon
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο Πόκεμον; Ένα από τα πιο αγαπημένα anime της παιδική μου ηλικίας. Το κόλλημα που είχε ξεκινήσει πριν περίπου 15 χρόνια, μια σειρά με πάνω από 800 επεισόδια! Η σειρά ξεκινάει με τον Ash και την Misty που μέσα από ένα περιπετειώδης ταξίδι προσπαθούν να συλλέξουν τα καλύτερα Pokemon για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτές. 

Recess (Tο Διάλειμμα)
Μια σχετικά πιο πρόσφατη σειρά. Γυρισμένη το 1997 της Disney που προβαλλόταν καθημερινά από την κρατική τηλεόραση! Ξεχωριστή, έξυπνη που κάθε παιδί θα ταυτιζόταν και θα αγαπούσε. Η σειρά περιστρεφόταν γύρω από τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του Τι Τζέι και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας.

Candy Candy
Ιαπωνικό Manga κινουμένων σχεδίων που πρώτο έπαιξε στην ΕΡΤ την δεκαετία του 80 ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά της δεκαετίας του στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Προσωπικά το είδα πρώτη φορά στο τοπικό κανάλι Βεργίνα και το αγάπησα με όλοι μου την καρδιά. Το πόσο κλάμα είχα ρίξει στα τελευταία επεισόδια δεν λέγεται! 

Arthur
Σειρά που βασίζεται στα παιδικά βιβλία του Marc Brown με τον ίδιο τίτλο. Πρωταγωνιστής μας είναι ο Arthur ένα 8 χρόνο αγόρι και παρακολουθούμε την ζωή του γύρω από το σχολείο του, την οικογένεια του και τους φίλους του. Από τις πρώτες σειρές που θυμάμαι να βλέπω φανατικά!

Cebollitas (Οι Ατρόμητοι) 
Μια νεανική Αργεντίνικη σειρά που προβλήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 2000-2003 από την ET1. Παρακολουθούμε την ιστορία μια ομάδας ποδοσφαίρου από το Μπουένος Άιρες. Λατρεμένη σειρά που μόλις έφτανα σπίτι μετά το σχολείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανοίξω την τηλεόραση να χωθώ στο καναπέ και να την απολαύσω! Ολεεεε Ολαααα Ολεεεε Ολααα Ατρόμητοι!!!!!!!! 

Dragon Ball
Anime 508 επεισοδίων που το βλέπαμε κάθε Σαββατοκύριακο στον Αντ1! Η ιστορία ακολουθούσε τον Σογκόκου και την παρέα του σε ένα τεράστιο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες ψάχνοντας τις θρυλικές Dragon Balls! Πολύ αγαπημένη σειρά! Ζήσαμε μαζί της και δεν πάψαμε να την αγαπάμε! 

Scooby-Doo
Ποιος θα ξεχάσει την αγαπημένη μας κατασκοπική σειρά κινουμένων σχεδίων!? Σε κάθε επεισόδιο ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς, ταξιδεύουν στον κόσμο. Κάθε μέρος που επισκέπτονται είναι στοιχειωμένο από ένα τέρας ή φάντασμα, πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα κάποιος άνθρωπος. Όσοι έχουν ζήσει στην δεκαετία του 60' έχουν μεγαλώσει σχεδόν ολοκληρωτικά με αυτήν την σειρά! Μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών! 

Οι περιπέτειες του Ρομπέν των δασών
Ο θαρραλέος Ρομπέν των Δασών και οι αφοσιωμένοι φίλοι του μπλέκουν σε τρομερές περιπέτειες για να βοηθήσουν τους φτωχούς και να εκθρονίσουν τον πρίγκιπα Ιωάννη, ενώ ο Ρομπέν των Δασών κατακτά την καρδιά της όμορφης Λαίδης Μάριαν. Μια κλασική σειρά που παίχτηκε αρχικά από την κρατική επανάληψη αλλά συνέχισε με πολλές επαναλήψεις σε πολλά τοπικά κανάλια! 

Digimon
Ντιτζιμόν άλλη μια αγαπημένη Ιαπωνική σειρά. Υπόθεση έχει να κάνει με επτά παιδιά από την Ιαπωνία όπου ξαφνικά πέφτουν σε μια περίεργη διάσταση που ονομάζεται Digital World, ενώ βρίσκονται σε θερινή κατασκήνωση. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, τα παιδιά Tai, Ματ, Sora, Izzy, Μιμή, Joe, και TK, ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα, που κατοικείται από ψηφιακά πλάσματα, τα Digimon. Η πρώτη γενιά και οι δύο πρώτες σεζόν ήταν και οι πιο λατρεμένες! 

Power Rangers
Ποιος θα ξεχάσει τους περιβόητους Power Rangers! Μια από τις δημοφιλέστερης παιδικές σειρές! Ο Μοχθηρός Ζεντ, τα γιγάντια ρομπότ η πολύχρωμη μας ήρωες μας κρατούσαν συντροφιά για πάρα πολλά χρόνια! Θυμάμαι πως μετά από κάθε προβολή το παίζαμε στην γειτονιά και στο τέλος καταλήγαμε μαλωμένη για το ποιος πραγματικά ήταν αυτός που κέρδισε!

 Igano Kabamaru
Ο Καμπαμαρού είναι ένας νίντζα, ο οποίος, όταν πεθαίνει ο παππούς του Σάιζο, πηγαίνει στο Τόκιο να ζήσει με την γιαγιά του ένα μέρος που θα περάσει πολλές περιπέτειάς! Anime που βασίστηκε σε αντίστοιχο Manga και παίζει οι Έλληνες να ήμαστε οι μόνοι που το θυμόμαστε. Για την άθλια προπάντων μεταγλώττιση και τα πολλά μακαρόνια που έτρωγε ο πρωταγωνιστής! 

Chiquititas
Τα παιδιά στο ορφανοτροφείο Γωνιά του Φωτός (Rincon De Luz) μπαίνουν στην εφηβεία. Η Μπελέν δίνει στα παιδιά ένα βιβλίο που λέγεται το "Βιβλίο της ζωής" (El Libro de la Vida) στο οποίο θα γράφουν τις σκέψεις και τα σημαντικά πράγματα που βιώνουν στη σειρά. Τα παιδιά έχουν ένα νέο γείτονα , τον Μανουέλ, τον δίδυμο αδελφό του Αλέχο. Αυτός και η Μπελέν θα ερωτευτούν , αλλά πίσω από την αγάπη τους κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό , ο Μανουέλ στην πραγματικότητα είναι ο Αλέχο που άλλαξε ταυτότητα ώστε αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία και να κερδίσει τη καρδιά της Μπελέν. Μια ακόμη αγαπημένη μας παιδική  συνήθεια! 

Cardcaptor Sakura (Οι Περιπέτειες της Νίκης)
Ιαπωνικό Anime που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2002! Η Sakura είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι και ζει με τον πατέρα της και τον μεγαλύτερο αδερφό της, η μητέρα της είχε πεθάνει όταν ήταν 3 χρόνων. Μια μέρα όταν επέστρεψε σπίτι από το σχολείο άκουσε περίεργους θορύβους από το υπόγειο. Τότε κατέβηκε σιγά, σιγά τις σκάλες του υπόγειου και βρέθηκε στην βιβλιοθήκη του πατέρα της. Εκεί ανακάλυψε ένα βιβλίο που έλαμπε με ένα κιτρινωπό φως. Η Sakura καταβλημένη από περιέργεια πήρε το βιβλίο στα χέρια της και το άνοιξε. Μέσα στο βιβλίο ανακάλυψε μερικές περίεργες κάρτες που θα τις αλλάξουν πραγματικά ολοκληρωτικά την ζωή. Από τις αγαπημένες μου σειρές! 

Pb and J Otter
Σκέψου κάτι σκέψου την λύση για να βρεις!!!!! Ποιος θα ξεχάσει αυτό το υπέροχο τραγουδάκι που πολλοί σιγοτραγουδάμε ακόμα και σήμερα! Η ιστορία περιελάμβανε 3 αδέλφια κάστορες σε ένα πλοίο σε μία λίμνη και τις περιπέτειές τους με τους φίλους τους, επίσης κατοίκους της λίμνης. Ήταν catchy και είχε τρομερή πλάκα!  

Χάϊντι
Είναι Ιαπωνική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής 1974, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι. Αφηγείται τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. Την έβαζε τα πολύ πρωινά στο Star... Αγαπημένη! 

Teletubbies
Είναι μια τηλεοπτική παιδική σειρά, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από τις πρώτες σειρές που θυμάμαι τον εαυτό μου να βλέπει! Τα είχα και σε μπαλόνι :D 

Σεϊλορμουν
Είναι μια σειρά Manga που αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με τη μορφή Anime. Το Σέιλορ Μουν διηγείται τις περιπέτειες της Usagi "Bunny" Tsukino, ενός κοριτσιού του γυμνασίου, το οποίο μια μέρα συναντά μια γάτα που μπορεί να μιλά. Η γάτα λέει στην Usagi πως είναι μια πολεμίστρια και πρέπει να προστατέψει την γη από το σκοτεινό βασίλειο. Έτσι η Usagi αποκτά τη δύναμη να μεταμορφώνεται στην πολεμίστρια Sailor Moon. Μια από τις πιο λατρεμένες σειρές με μια από τις πιο εκνευριστικές πρωταγωνίστριες! 

Άλλες σειρές: Disney Club, Οι Περιπέτειες Του Πινόκιο, ThunderCats, Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, Φρουτοπία, Τιμόν και Πούμπα, Αστυνόμος Σαΐνης, Ντέξτερ, Οι 3 Σωματοφύλακες, Flintstones, Οι  Τριδυμούλες, CatDog, Totally Spies, The Powerpuff Girls, Justice League, Spiderman, Yu-Gi-Oh, Codename: Kids Next Door, Λουκι Λουκ, Ο Σερίφης του διαστήματος και οι Αστρομαχητές, Τα στρουμφάκια, Μπόλεκ & Λόλεκ, Ο Μαύρος Πειρατής, Μάγια η Μελισσούλα, Μαρσουπιλαμί, Τεν Τεν, Ο Σαμάνος Πρίγκιπας, Τάρο ο Γιος της Δράκαινας, Ο θρύλος του Ζορό, Oggy and the Cockroaches, Μπαμπάρ κτλ... 

Υ.Γ Φεύγω ταξίδι στην Ιταλία αύριο, οπότε τα λέμε σε μια εβδομάδα! 















You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Καλά να περάσεις Ιταλία!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό Post! Πόσες αναμνήσεις μου έφερες; Ειδικά με τους Ατρόμητους! Και τον Μαύρο Πειρατή και φυσικά το διάλυμα. Νοσταλγία! Καλό Ταξίδι να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Φοβερό post, γαμάτη θεματολογία, πραγματικά πολύ καλή δουλεία...
    -Η Σπινέλι (Το διάλλειμα) δεν έπλενε τις κάλτσες της ποτέ μετά από τα ματς, για γούρι...ακομα γελάω όταν το θυμάμαι.
    -Καμπαμαρού και τα μυαλά στο μπλέντερ..!!
    -το θαντερκατς άξιζε μια ειδική μνεία... Παλιά το έβαζε μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταρ, με τον παρουσιαστή να κάνει το εξής αείμνηστο σχόλιο :και τώρα, ακολουθούν παιδικά για μεγάλους..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ! To διάλλειμα ήταν και είναι μεγάλη αγάπη, η παρέα του Τι Τζέι όλοι ξεχωριστοί!
      Το ThunderCats το θυμάμαι προσωπικά πιο πολύ από τα video πάρα την τηλεόραση για αυτό και δεν έγραψα παραπάνω πράγματα! ;)

      Διαγραφή

Popular Posts