ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Απριλίου 05, 2015


Eκδόσεις Λιβάνης: 

Περίληψη: Το θέμα με τη Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν είναι πως ουσιαστικά το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να την αφήνω να μιλάει κι όταν κάποια στιγμή σταματούσε να μιλάει να την προτρέπω να συνεχίσει, λόγω του ότι, πρώτον, ήμουν πέραν πάσης αμφιβολίας ερωτευμένος μαζί της, δεύτερον, ήταν μια κοπέλα που όμοιά της δεν είχε υπάρξει ποτέ, μα ποτέ, και, τρίτον, η ίδια δε μου έκανε ερωτήσεις…

Ο Κουέντιν Τζέικομπσεν αγαπούσε πάντοτε τη Μάργκο από μακριά. Οπότε, όταν σκαρφαλώνει στο παράθυρό του για να τον προσκαλέσει σε ένα ολονύχτιο ταξίδι εκδίκησης, δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει. 

Όμως το επόμενο πρωί, ο Κουέντιν πηγαίνει στο σχολείο και η Μάργκο δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει στοιχεία που εξηγούν την εξαφάνισή της, σαν μια σειρά από ψίχουλα, για να τα ακολουθήσει ο Κουέντιν. Κι όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο ερώτημα: Ποια εiναι η αληθινή ΜΑΡΓΚΟ;

Περίληψη: Οι αχώριστες φίλες Σόφι και Άγκαθα θα ανακαλύψουν τι σημαίνει να πηγαίνει κανείς στο μυθικό Σχολείο του Καλού και του Κακού, εκεί όπου συνηθισμένα αγόρια και κορίτσια εκπαιδεύονται για να γίνουν ήρωες ή κακοί των παραμυθιών. 

Με τα ροζ φορέματα, τα γυάλινα γοβάκια και την αφοσίωσή της στις καλές πράξεις, η Σόφι ξέρει ότι θα είναι η καλύτερη μαθήτρια στο Σχολείο του Καλού και όταν αποφοιτήσει θα γίνει πριγκίπισσα σε κάποιο παραμύθι. Εν τω μεταξύ η Άγκαθα, με τα μαύρα φορέματα, το μοχθηρό γάτο και την αντιπάθεια προς τους πάντες σχεδόν, μοιάζει φυσική επιλογή για το Σχολείο του Κακού. 

Στη συνέχεια όμως τα δύο κορίτσια διαπιστώνουν ότι τα πεπρωμένα τους έχουν αντιστραφεί – τη Σόφι την παρατούν στο Σχολείο του Κακού για να μάθει Ασχημοποίηση, Θανάσιμες Κατάρες και Εκπαίδευση για Τσιράκια, ενώ η Άγκαθα βρίσκεται στο Σχολείο του Καλού, ανάμεσα σε όμορφους πρίγκιπες και ωραίες δεσποσύνες, για να μάθει Πριγκιπική Συμπεριφορά και Επικοινωνία με τα Ζώα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Σόφι και η Άγκαθα, μετά την πρώτη έκπληξη, αρχίζουν να ανακαλύπτουν ποιες είναι πραγματικά; Το Σχολείο του Καλού και του Κακού είναι ένα επικό ταξίδι σε έναν εκθαμβωτικό νέο κόσμο, εκεί όπου ο μόνος τρόπος να βγεις από το παραμύθι είναι να μπεις σε αυτό...

Εκδόσεις Διόπτρα:

Περίληψη: Μια κούρσα ενάντια στο χρόνο… και ένας αδυσώπητος εχθρός. 
Μια ανώνυμη νεαρή γυναίκα δολοφονείται σε ένα κακόφημο ξενοδοχείο, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα αποτυπώματά της να έχουν αλλοιωθεί από οξύ. 

Ένας πατέρας αποκεφαλίζεται δημόσια κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαουδικής Αραβίας. 
Ένας διαβόητος Σύρος βιοτεχνολόγος βρίσκεται δίχως μάτια σε μια χωματερή της Δαμασκού. Ανθρώπινα αποκαΐδια πάνω σε μια βουνοπλαγιά στο Αφγανιστάν. 

Μια συνωμοσία για το μεγαλύτερο έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Ένα μονοπάτι ενώνει όλες τις κουκκίδες. Και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να το διασχίσει...

Περίληψη: Αν τ’ άσπρο χάσω στη βελανιδιά με τα πολλά τ’ αγκίστρια 
Στα δίδυμα τα έλατα βοήθεια θα ξανάβρω 
Το σπίτι με τις χίλιες τις φωνές είν’ όλο μαύρο Κι από κει το λουλακί στη φωλιά με πάει ίσια!

Εκδόσεις Πόλις:

Περίληψη: Από τις γειτονιές μιας μικρής ουγγρικής πόλης, στη Βουδαπέστη, στη Νέα Υόρκη και αλλού, ακολουθούμε τη μανιακή φωνή του Γκιόργκι Κόριμ, του ήρωα του Πόλεμος και πόλεμος, αυτού του ταπεινού, θλιμμένου γραφιά. Απελπισμένος, ώρες ώρες σχεδόν τρελός, αλλά επίσης έντονα συναισθηματικός, ο Κόριμ έχει ανακαλύψει, στα σκονισμένα Αρχεία της μικρής ουγγρικής πόλης όπου εργάζεται, ένα χειρόγραφο το οποίο επί δεκαετίες δεν έχει αγγίξει κανείς. Το συγκλονιστικής ποιητικής ομορφιάς κείμενο εξιστορεί την περιπλάνηση τεσσάρων συντρόφων, που πολέμησαν μαζί σ' έναν καταστροφικό πόλεμο και αγωνίζονται τώρα να επιστρέψουν σπίτι τους και να ξεφύγουν από τον αμείλικτο κόσμο της βίας. Συγκινημένος από τον εξαιρετικά ευάλωτο χαρακτήρα των ηρώων του χειρογράφου, ο Κόριμ θέτει ως σκοπό της ζωής του να μεταβιβάσει στον κόσμο το ζωτικής σημασίας μήνυμα του κειμένου που μόλις ανακάλυψε. Αποφασίζει να εκπληρώσει αυτό το καθήκον στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί για κείνον το "κέντρο του κόσμου". 

Ακολουθώντας τον Κόριμ με επίμονο ρεαλισμό σε όλη του τη διαδρομή, και κυρίως στους δρόμους της Νέας Υόρκης, το Πόλεμος και πόλεμος -ένα από τα σημαντικότερα και πλέον φιλόδοξα βιβλία αυτού του Ούγγρου "μαιτρ της Αποκάλυψης", όπως τον αποκαλεί η Susan Sontag- μας μεταφέρει με συγκλονιστικό και ανθρώπινο τρόπο σ' έναν κόσμο που διχάζεται ανάμεσα στην αγριότητα και τη μανιώδη ομορφιά. 

Με γραφή που δεν μοιάζει με καμιά άλλη, το Πόλεμος και πόλεμος επιβεβαιώνει τα λόγια του W. B. Sebald ότι η πρόζα του Κρασναχορκάι "ξεπερνά κατά πολύ όλες τις ήσσονος σημασίας ανησυχίες της σύγχρονης γραφής".


Εκδόσεις Παπαδόπουλος: 

Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.

Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το ΔΏΡΟµιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.

Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός. 








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts