● The films that I saw - Movies Reviews #2

Μαΐου 13, 2015


Ένα Drama comedy που παίχτηκε πρώτη φορά στο Tribecca Film Festival και στην συνέχεια στο Sundance και μας ταξιδεύει στις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες δύο έφηβων κοριτσιών στις κολλητές Λίλι και Τζέρι που βάζουν όρκο μεταξύ τους να χάσουν και οι δύο την παρθενιά τους πριν τελειώσει η εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι πως και οι δύο ερωτεύονται τον ίδιο άντρα, έναν όμορφο καλλιτέχνη του δρόμου, τον Ντέιβιντ. Γλυκιά ταινία, χαλαρή με φεστιβαλικό αέρα και με τις Elizabeth Olsen και Dakota Fanning να έχουν καταπληκτική χημεία και να κλέβουν όλοι την παράσταση! 


Η ταινία ακολουθάει την ιστορία της δημιουργίας της Σκωτσέζικης μπάντας Belle and Sebastian στην Γλασκώβη. Έτσι το God Help the Girl μας δείχνει πως ένα κορίτσι η Eve και ο James αποφάσισαν ένα καλοκαίρι να στήσουν την μπάντα τους. Ένα πανέμορφο Μούσικαλ γεμάτο ίντι-ποπ μελωδίες με φόντο την πανέμορφη Γλασκώβη όπου ουσιαστικά είναι και η πρωταγωνίστρια αυτού του έργου. Αδύνατο να μην την αγαπήσεις! 

Καθώς ο William ψάχνει την χαμένη του οικογένεια στην Κοπεγχάγη εκεί γνωρίζει την όμορφη  Effy οι δυο τους ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό την ανεύρεση του παππού του. Ο νεανικός ενθουσιασμός της Effy σε συνδυασμό με την ωριμότητα της, γοητεύουν τον William όσο καμία γυναίκα στο παρελθόν. Καθώς η έλξη μεταξύ τους μεγαλώνει, ο William βλέπει για πρώτη φορά τον εαυτό του να συνδέεται με κάποιον. Ωστόσο η πολύ νεαρή ηλικία της δεν τον αφήνουν να προχωρήσει. Μια πολύ τρυφερή ταινία, ανθρώπινη και ευαίσθητη εξελίσσεται απλά,λιτά αλλά ευχάριστα με φόντο πάντα την πανέμορφη Κοπεγχάγη με τις γραφικές γωνίες της. 

Νότια Γαλλία, δεκαετία του 1920, σε ένα ντεκόρ γεμάτο τζαζ, πλούσιες επαύλεις και μόδα της πλουμιστής εκείνης εποχής. Ο Στάνλεϊ ένας ικανότατος βρετανός μάγος που διαπρέπει σε παραστάσεις, καλείται να ξεσκεπάσει τη Σόφι μια μέντιουμ που ισχυρίζεται πως δεν βγάζει τα χρήματα της από την υψηλή κοινωνία μέσω απάτης. Η επαφή των δύο δεν θα μείνει μονάχα σε ζητήματα αλήθειας και ψεύδους… Κλασική ταινία Γούντι Άλεν! Άλλες καλύτερες, άλλες πιο μέτριες όλες όμως με την ιδιαίτερη υπογραφή του. Όμορφο και γοητευτικά ελαφρύ με εξαιρετικές ερμηνείες! Ένας Colin Firth, ιδανικός ως φλεγματικός, δύστροπος, σνομπ και δύσπιστος υπερόπτης Άγγλος και μια ταλαντούχα Emma Stone, ως αθώα, γλυκιά και ρομαντική, ευαίσθητη ψύχη με φόντο φυσικά τοπία που σε αιχμαλωτίζουν! Με αξεπέραστη πένα, ξεχωριστή κινηματογραφική φινέτσα, μια ρομαντική αισθηματική ιστορία στα όρια της πραγματικότητας και της μεταφυσικής με ταυτότητα και προσωπική σφραγίδα.

Όταν η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ πηγαίνει να πάρει συνέντευξη από τον πλούσιο Κρίστιαν Γκρέι δεν περίμενε να δει ένα τόσο όμορφο, ευφυή και ταυτόχρονα τρομακτικό άντρα. Η έλξης τους θα είναι αμοιβαία αλλά τι κανόνες θα πρέπει να ακολουθήσει η αθώα ''Ανα'' αν θέλει να έχει δίπλα της τον μυστηριώδη κύριο Γκρέι. H ταινία που ίσως μέσα στο 2015 συζητήθηκε περισσότερο από όλες. Οι κριτικές που ακούστηκαν ήταν κυρίως αρνητικές και μπορώ να καταλάβω ακριβώς τον λόγο. Είναι μια μέτρια ρομαντική ταινία που την δεις ή δεν την δεις δεν χάνεις και στην ουσία και κάτι. Για μένα το Marketing έπαιξε για ακόμη μια φορά αρνητικό ρόλο και γιατί αυτό? Eπειδή όλοι θεωρούσαν πως θα δουν έντονες και ΠΟΛΛΕΣ ερωτικές σκηνές κάτι που δεν υπήρχε! Προσπάθησαν να χωρέσουν όσα περισσότερα πράγματα από το βιβλίο μπορούσαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ γρήγορες εναλλαγές στα σκηνικά και να μην βγαίνει συναίσθημα. Θα έπρεπε να εμβαθύνουν πιο έντονα σε αυτά, άντε τώρα να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται με ένα σκέτο "I'm fifty shades of fucked-up''. Η Dakota Johnson νομίζω έκλεβε την παράσταση στο υποκριτικό κομμάτι όπου ήταν εξαιρετική στον ρόλο της ενώ μ'άρεσε που κράτησαν τα χιουμοριστικά κομμάτια του βιβλίου. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν να βγει η ταινία με γελοίους διαλόγους και εντελώς άχρωμοι ειδικά για τόσες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν για αυτήν την ταινία θα μπορούσαμε να έχουμε δει πολύ καλύτερα πράγματα... 
Υ.Γ Στην επόμενη ταινία απαιτώ τον Jamie Dornan με μούσι :D 
The Captive
Κοντά στα δέκα χρόνια έχουν περάσει από την μοιραία στιγμή που η μικρούλα Κασάνδρα, εξαφανίστηκε δίχως να αφήσει το παραμικρό στίγμα, από το πίσω κάθισμα του φορτηγού του πατέρα της, εργολάβου οικοδομών στην περιφέρεια του Νιαγάρα, στο παγωμένο Οντάριο. Έκτοτε τόσο ο συντετριμμένος Μάθιου, όσο και η διαλυμένη σύζυγός του Τίνα, καμαριέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο της μεγαλούπολης, έχουν χάσει κάθε διάθεση για ζωή, ζωσμένοι από την άγνοια για το που μπορεί να βρίσκεται το κοριτσάκι τους. Δυστυχώς κακή ταινία! Ενώ αρχικά υπάρχει το πλάνο να είναι ένα αστυνομικό Θρίλερ γρήγορα χάνει τον προσανατολισμό του όταν αρχίζει να μπλέκει τα ερωτικά και επαγγελματικά προβλήματα των πρωταγωνιστών του που ουσιαστικά δεν έχουν καμιά σχέση όμως με την κεντρική υπόθεση ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμα και κωμικοτραγικές. 

You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts