INSIDE & OUT BOOK TAG!

Ιουνίου 28, 2015


Ευχαριστούμε πολύ το blog Cocooning Cat για το υπέροχο Tag του! 

Παρουσιάσεις στο οπισθόφυλλο των βιβλίων: να δίνουν πολλές πληροφορίες ή όχι;

Χμμ! Εξαρτάται! Μου έχει τύχει να διαβάσω βιβλίο που δεν είχε κυριολεκτικά καμιά περίληψη και στοιχείο για το περιεχόμενο του κειμένου του αλλά επίσης πολλές φορές γίνεται το ακριβώς αντίθετο η περιλήψεις που δίνεται να είναι τόσο μεγάλη που να σου αποκαλύπτει τα μισά γεγονότα. Το καλύτερο για μένα είναι να υπάρχει μια σύντομη παράγραφος που να σου δίνει μια πρώτη γεύση, αλλά να σε αφήνει να θέλεις περισσότερο. 

Νέο βιβλίο: σε τι μορφή το προτιμάς; Audio-book, e-book, με μαλακό εξώφυλλο ή με σκληρό;

Paperback σίγουρα! Λατρεύω τις hardcovers εκδόσεις και πραγματικά πιστεύω πως αξίζει να έχεις από τα αγαπημένα σου βιβλία. Δείχνουν πανέμορφα και η ποιότητα είναι καταπληκτική αλλά είναι απλά ένα βάσανο να τα διαβάζεις, είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι άνετος. Τα e-books από την άλλη είναι μια αρκετά οικονομική λύση και εύκολα στην χρήση αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκριθούν με τα πραγματικά βιβλία. Όσο για τα Audio-books ξέρω πολλούς που τα λατρεύουν αλλά εγώ δεν είμαι και μεγάλη φαν αυτού του στυλ επίσης. Μ'αρέσει να βλέπω τις λέξεις και όχι να τις ακούω. 


Κάνεις πρόχειρες σημειώσεις όταν διαβάζεις; Σου αρέσει να γράφεις σχόλια κτλ πάνω στα βιβλία σου ή τα διατηρείς πεντακάθαρα; (Με αιτιολόγηση)

Προτιμώ γενικά τα βιβλία μου να είναι πεντακάθαρα! Υπήρξαν φορές που μπορεί να υπογράμμισα πολύ απαλά με μολυβάκι σημεία που ήθελα να ξανά διαβάσω, να τα μελετήσω καλύτερα ή να τα καταγράψω....

Με το καλύτερο ηχόχρωμά σου, διάβασε μας την αγαπημένη σου πρώτη πρόταση από ένα βιβλίο!

"Μια φορά και έναν καιρό ο άγγελος έπεσε στην αγάπη ενός δαίμονα... Δεν είχαν καλό τέλος."
 -Laini Taylor Daughter of Smoke & Bone

Υ.Γ Δεν είναι ακριβώς η πρώτη γραμμή αλλά είναι η πρώτη πρόταση που διαβάζεις ανοίγοντας αυτό το υπέροχο βιβλίο. 

Παίζει ρόλο για σένα αν ο συγγραφέας του βιβλίου είναι άνδρας ή γυναίκα; Τι συμβαίνει αν δεν είσαι βέβαιος/-η για το φύλο του;

Καμιά απολύτως! Αν και τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω/έχω διαβάσει είναι από γυναίκες συγγραφείς δεν είναι μια συνειδητή απόφαση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να παίξει ρόλο το φύλο για το αν κάποιο βιβλίο θα είναι καλό ή όχι. 


Προτρέχεις ποτέ στην ανάγνωση; Ή έχεις διαβάσει το τέλος ένος βιβλίου πριν την ώρα του;

Μου έχει τύχει να μην μ'αρέσει καθόλου κάποιο βιβλίο και έτσι να προτρέχω τις σελίδες μπροστά για να φτάσω στο τέλος :D Επίσης έχω πιάσει τον εαυτό μου μερικές φορές όταν βρίσκομαι πάνω σε κάποιο πολύ συναρπαστικό κομμάτι ή κάτι που ανυπομονούσα πολύ να συμβεί να βρίσκω τα μάτια μου να προχωρούν προς το τέλος της πρότασης ή της παραγράφου πριν το μυαλό μου καλύψει πραγματικά την διαφορά. Αλλά να διαβάσω το τέλος ποτέ. 

Βιβλιοθήκη σε τάξη ή σαν βομβαρδισμένη;

Νομίζω πως έχω μια αρκετά οργανωμένη βιβλιοθήκη! Φυσικά δεν λείπουν οι στιγμές που μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο χάος ειδικά όταν μετακινώ πολλά βιβλία...Αλλά τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας ήμαστε σε ένα ικανοποιητικό στάδιο. 

Ορκίσου ότι θα πεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια: έχεις αγοράσει βιβλίο αποκλειστικά και μόνο για το εξώφυλλό του;

Ναι! To Τhe chaos of stars και πολύ το μετάνιωσα. Μόνο το εξώφυλλο άξιζε!


Διαβάζεις σε δημόσιους χώρους ή προτιμάς στο σπίτι;

Αναλόγως συνήθως προτιμώ την ησυχία του σπιτιού  επίσης το καλοκαίρι και την άνοιξη λατρεύω να διαβάζω έξω στην αυλή μου πάνω στην τεράστια κούνια μου. Κατά τα άλλα όπου αλλού υπάρχει η δυνατότητα για ανάγνωση φυσικά την εκμεταλλεύομαι

I Tag:








You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Όμορφες και ειλικρινείς απαντήσεις! Αυτό με το διάβασμα στην κούνια φαντάζει πολύ δελεαστικό! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΩ τώρα έχω άλλα 2 book tags να συμπληρώσω! Τέλεια! :) Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts