Steins Gate - Review

Ιουνίου 10, 2015



O Rintaro Okabe αυτοαποκαλείται "τρελός επιστήμονας" και μαζί με τον φίλο του Itaru Hashida δημιουργούν κατά λάθος ένα ολοκαίνουριο gadget που είναι σε θέση να στείλει ένα μήνυμα πίσω στο παρελθόν. Κατά την διάρκεια των πειραμάτων που διεξάγει η ομάδα, μια άλλη οργάνωση, η SERN, που ερευνά διάφορα θέματα σχετικά με τα ταξίδια στον χρόνο, τους εντοπίζει και προσπαθεί να τους πιάσει. Τώρα το μόνο που θέλει το Εργαστήρι Μελλοντικών Εφευρέσεων είναι να διαφυλάξουν την ελευθερία τους. 



Το Steins Gate είναι δημιούργημα της εταιρίας White Fox και ξεκίνησε να προβάλετε στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2009. Μετά από περίπου ένα χρόνο και λόγο της μεγάλης του επιτυχίας κυκλοφόρησε και σε video game με τον ίδιο τίτλο. Η ιστορία μας ακολουθάει τον 17 χρονο εφευρέτη Rintaro Okabe. Ένας πραγματικά αξιαγάπητος χαρακτήρας που αποφασίσει να φτιάξει το δικό του εργαστήριο ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει διάφορα μέλη για να δημιουργήσει την δικιά του ομάδα εφευρεσεις. Το διασκεδαστικό στην όλη υπόθεση είναι πως αγαπάει να παριστάνει τον τρελό επιστήμονα με το τρανταχτό γέλιο και όλο το γνωστό πακέτο. 


Οι ομάδα μας πειραματίζεται μέρες πάνω σε ένα παλιό φούρνο μικροκυμάτων που στο τέλος καταφέρνουν μέσου αυτού να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό gadget που τους δίνει την δυνατότητα να στείλουν μηνύματα στο παρελθόν. Ακριβώς εκεί μπλέκεται και η θεωρία της Πεταλούδας γιατί αν ο Rintaro και οι φίλοι του αλλάξουν έστω και μια μικρή λεπτομέρεια από το παρελθόν θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες στο μέλλον. Ταυτόχρονα όμως μια ακόμα θεωρία παίζει καθοριστικό ρόλο για την συνέχεια της σειράς αυτήν των παράλληλων κόσμων δηλαδή ότι υπάρχουν άπειροι κόσμοι που σε αυτούς έχουμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις που έχουν οδηγήσει σε διαφορετικές ζωές.


Χαρακτήρες γεμάτη ενδιαφέρον, εντελώς διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, πνευματώδης, χιουμοριστική διάλογοι και ηθοποιούς που οι φωνές τους ταιριάζουν απόλυτα με το παρουσιαστικό της εικόνας. Το storyline είναι γεμάτο περιπέτεια και ανατροπές με μια αρχική ιδέα απλά καταπληκτική. 


Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο αγάπησα αυτήν την σειρά. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα Anime που υπάρχουν εκεί έξω. Η παράσταση ξεκινά αργά αλλά σταθερά. Κάθε επεισόδιο θα σας κάνει να λαχταράτε για όλο και περισσότερο. Με σχεδόν τέλεια βηματοδότηση, καταπληκτική γραφή και σκηνοθεσία, αξιαγάπητους χαρακτήρες και εντυπωσιακές φωνές το Steins Gate αξίζει την παρακολούθηση σας! 






You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αγαπώ τα anime και τα manga, αλλά αυτό το αγαπώ περισσότερο απ' όλα! Τρομερή πλοκή και απίθανοι χαρακτήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν φοβερό! Και εμένα είναι από τα αγαπημένα μου! Ξεχωριστό!

      Διαγραφή

Popular Posts