THIS MAN - JODI ELLEN MALPAS REVIEW

Ιουνίου 17, 2015


Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο βιβλίο είχα ανάμικτα συναισθήματα αλλά το σίγουρο είναι πως στο This Man θα διαβάσετε μια ιστορία γεμάτη πάθος και ίντριγκες. 

Πρωταγωνίστρια μας είναι η νεαρή Interior Designer Ava O'Shea όπου μετά από ένα πολύ επιτυχημένο project που άνοιξε νέους δρόμους στην εταιρία όπου εργάζεται πάει να συναντήσει τον νέο της πελάτη τον ιδιοκτήτη ενός πολυτελές ξενοδοχείου τον κύριο Jesse Ward. Έτσι η Ava αναλαμβάνει να σχεδιάσει τα νέα δωμάτιο αυτού του κοσμικού αρχοντικού. Αυτό φυσικά δεν θα αποδεχτεί κάτι εύκολο αφού η έλξη που υπάρχει ανάμεσα τους είναι αμοιβαία και άμεση.  Η Ava προσπαθεί απελπισμένα να μην προσελκύεται από εκείνον αλλά δεν μπορεί να ελέγξει το πόσο την επηρεάζει. Κάθε ένστικτο της λέει να τρέξει και αυτό ακριβώς κάνει, αλλά ο Jesse Ward δεν είναι τόσο πρόθυμος να την αφήσει να φύγει. Την θέλει και είναι αποφασισμένος να την έχει. 

“Just tell me one thing before you leave, Ava.” His voice prickles at my senses… His face is serious, but still stunning. 
“How loud do you think you’ll scream when I fuck you?”

Ανάμεσα στην Ava και τον Jesse υπάρχει μια φοβερή και έντονη χημεία από την πρώτη μέρα που γνωρίζονται και όσο προχωράει το βιβλίο γίνεται όλο και εντονότερη. Η σχέση όμως που αναπτύσσουν δεν θα μείνει ανέγγιχτη ίντριγκες, μυστικά και ψέματα θα τους φέρουν επανειλημμένα σε ρήξη. 

Η Ava σαν χαρακτήρας μου πήρε χρόνο να την συνηθίσω και αυτό γιατί πολλές φορές δεν καταλάβαινα τον τρόπο σκέψης της. Είναι αρκετά πεισματάρα και ξεροκέφαλη αλλά και αφοσιωμένη και πολύ καλή φίλη. Η αλήθεια είναι πως βρήκα αρκετά χαζό που δεν της πέρασε τίποτα απολύτως από το μυαλό για το twist που υπάρχει στο τέλος της ιστορίας. Νομίζω πως όλοι είχα ψηλό καταλάβει τι γινόταν, θα έπρεπε να ήσουν εντελώς χαζός για να μην το κάνεις και αυτό δεν την τιμά και πολύ σαν χαρακτήρα. 


Ο Jesse από την άλλη είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Δεν μας λέει για τον εαυτό του απολύτως τίποτα. Είναι σέξι ξανθός με μια βραχνή βρετανική προφορά. Αλλά επίσης κτητικός, επίμονος, αρκετά ανώριμος, νευρωτικός, αυταρχικός και θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο. Δεν έχω γενικά πρόβλημα με τους κτητικούς αυταρχικούς χαρακτήρες αλλά ο Jesse πολλές φορές ξεφεύγει εντελώς από τα όρια ένιωθα αρκετές φορές πως ασφυκτιώ εγώ η ίδια πιο πολύ και από την ίδια την πρωταγωνίστρια. Επίσης γίνεται από την αρχή αρκετά σαφές πως κρύβει πολλά μυστικά. 


Η σχέση τους είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος! Το πάθος τους είναι συγκλονιστικό αλλά η ανασφάλεια και τον δύο φτάνει στα όρια της παράνοιας! Ενώ η πλοκή γυρνάει κυρίως γύρω από τους δυο μας πρωταγωνιστές, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κλιμάκωση και αλλαγή. Κάτι που πιστεύω και ευελπιστώ να δούμε στην συνέχεια της σειράς. 

Ένα κομμάτι που λάτρεψα στο βιβλίο ήταν το χιούμορ του. Η διάλογοι της Ava με την κολλητή της Kate ήταν πολλές φορές ξεκαρδιστική και εντελώς ρεαλιστικοί. Όπως και οι περιγραφές και τα σχόλια της Ava για τους συναδέλφους της και το αφεντικό της. 

"Ava, the sexual tension batting between you and that man was so fucking super charged, even I was horny!"

Η αλήθεια είναι πως τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο αυτής της τριλογίας ήμουν φοβερά διχασμένη με το τι ένιωθα και πως να το βαθμολογήσω. Υπήρχαν σημεία που μ'άρεσαν πολύ και με ενθουσίασαν και αντίθετα άλλα σημεία που με απογοήτευσαν και με ενόχλησαν... Δεν ήταν κακό μ'άρεσε το απόλαυσα αρκετά αλλά είχα και κάποια προβλήματα μαζί του.  Όσοι πάντως είστε φαν του είδους νομίζω πως πρέπει σίγουρα να του ρίξουν μια ματιά. 

Best Quotes: 

--> "I want to look after you forever," he whispers, pressing his lips against my temple.
--> "You’re the one, baby."
--> "God!" I scream. "No, baby, that’s me"
--> "Everything is so much more bearable with you around, Ava."
--> "You're painfully beautiful and all mine. Kiss me."

Βαθμολογία: 3/5 Αστέρια!

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts