ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Ιουλίου 06, 2015


Αν και έχει περάσει σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια από όταν πρωτο διάβασα το τέταρτο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς Θανάσιμα εργαλεία και έχοντας τώρα πια στα χέρια μου το τελευταίο βιβλίο City of Heavenly Fire αποφάσισα να κάνω μια γρήγορη ανάγνωση στα προηγούμενα βιβλία για να έχω τα γεγονότα πιο ολοκληρωμένα στο κεφάλι μου. 

Στη "Πόλη των Αγγέλων" βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα της "Γυάλινης Πόλης". Η μάχη Κυνηγών-Βαλεντάιν έχει τελειώσει,ο εχθρός είναι πια νεκρός και μια νέα εποχή φαίνεται ότι ξεκινά ανάμεσα στους κυνηγούς και τα πλάσματα του σκότους. Η τριλογία για όσους δεν αντέχουν τις πολλές συνέχειες μπορεί κάλλιστα να τελειώσει εδώ. Η Clare όμως δεν μπορούσε να μην λάβει υπόψη της την μη εξέλιξη κάποιων ηρώων μέσα στην τριλογία. Οι προσωπικές ιστορίες έπρεπε να ολοκληρωθούν και να ειπωθούν.



Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και από το εξώφυλλο εκτός από την Clary αυτό το βιβλίο μας αφήνει να δούμε πολύ περισσότερο από τον Simon. Έναν Simon που δεν είναι πια ο νεαρός Nerdy κιθαρίστας αλλά έχει να πολεμήσει πια, πραγματικά προβλήματα ενώ έχει μπει βαθιά σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να ξεφύγει. Είναι ένας βρικόλακας μα πάνω από όλα ένας ημεροβάτης και πρέπει να διαχειριστεί την οικογένεια του και το τι σημαίνει τελικά το σημάδι του Καιν στο μέτωπο του. 

H Clary και ο Jace προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα. Αλλά πρέπει να κρατήσουν ένα μυστικό που μόνο αυτοί οι δύο γνωρίζουν και οι συνέπειες για αυτό δεν θα αργήσουν να έρθουν. Η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χαρακτήρες είναι από τις ομορφότερες που έχω διαβάσει. Είναι συντριπτική! 

Η Clary παραμένει ισχυρή, γνωρίζει καλά τον εαυτό της, και μαθαίνει να ελέγχει τις δικές της μοναδικές ικανότητές. Ο Jace από την άλλη βασανίζει τον εαυτό του αφού πιστεύει πως δεν αξίζει την αγάπη της Clary και εκεί είναι που ξεκινάει να κάνει παρέα με τον Simon. Και η Clare μας φτιάχνει ένα από τα ομορφότερα Bromance. 



Μια από τις ωραιότερες σχέσης αυτού του βιβλίου ήταν ανάμεσα στον Simon και τον Jace. Αυτοί οι δύο καταλήγουν να μένουν στο ίδιο διαμέρισμα και μια περίεργη φιλία αρχίζει να αναπτύσσεται. Στα προηγούμενα βιβλία υπήρχε μια έντονη ανταγωνιστική θέση ανάμεσα τους. Οι διαφωνίες φυσικά υπάρχουν, τα πειράγματα και οι ειρωνείες του Jace δεν λείπουν κι όμως κάτι έχει αλλάξει, αυτοί οι δύο χαρακτήρες έχουν έρθει πιο κοντά και κάτι αληθινό έχει δημιουργηθεί. 

Γενικά αυτό που λατρεύω σε αυτήν την σειρά νομίζω περισσότερο είναι οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες. Δεν χορταίνω να τις διαβάζω. Ο Simon είναι πια βρικόλακες και θα ζει μια αιώνια ζωή πάνω στην γη, δεν έχει κανέναν να τον βοηθήσει και να τον συμβουλέψει και εκεί θα βρεθεί ο Magnus να του δώσει ένα χέρι βοηθείας. Επίσης ο Alec με τον Magnus γίνονται και επίσημα ζευγάρι αφήνοντας πίσω κάθε αμφιβολία που τους ακολουθούσε. Μαράκι να είχαν ακόμα περισσότερες σκηνές μπροστά μας γιατί πραγματικά όταν γίνεται κλέβουν όλοι την παράσταση. 

Μου άρεσε πως μέσα από την "Πόλη των έκπτωτων Αγγέλων" καταφέραμε να δούμε μια άλλη πλευρά της Izzy και φαίνεται να έχει να δούμε πολλά στην ρομαντική σχέση που αναπτύσσεται με τον Simon. H Ιzzy έχει ίσως την μεγαλύτερη ανάπτυξη ως χαρακτήρας σε αυτό το βιβλίο. Επιτέλους βλέπουμε μια πιο ευαίσθητη πλευρά της, να κάνει φίλους, το πως διαχειρίζεται την οικογένεια της. Πάντα φαίνεται τόσο δυνατή και επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πραγματικά της τρωτά σημεία. 

Νέοι χαρακτήρες εμφανίζονται στο βιβλίο και άλλοι γνώριμοι μας από τα παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους ή βασανίζουν το μυαλό των ηρώων μας.
Η αποκαλύψεις για τον Kyle/Jordan και την Maia ήταν συγκλονιστικές ενώ η συνδέσεις ανάμεσα στις δύο σειρές The Mortal Instruments και The Infernal Devices είναι άκρως απολαυστικές. 

Η απόφαση της Cassandra Clare να συνεχίσει την τριλογία σε έξι βιβλία ήταν μια μεγάλη απόφαση που άξιζε όσο τίποτα. Ολοκληρώνει τον κύκλο με την ιστορία του Valentine και παίρνει τους βασικούς χαρακτήρες των τριών πρώτων βιβλίων και ξεκινάει μια καινούρια περιπέτεια. Έτσι λοιπόν, η ιστορία τους συνεχίζεται κ εξελίσσεται σε μια νέα περιπέτεια, που θα ανακαλύψετε ότι είναι για τους αγαπημένους μας ήρωες πιο δύσκολη από ποτέ!

Best Quotes:

--> “You're the first Shadowhunter I've ever met." “That’s too bad,” said Jace, “since all the others you meet from now on will be a terrible letdown.”
--> "I suppose you've always been amazing at this stuff."- Clary "I was born amazing." 
--> "Or maybe it's just that beautiful things are so easily broken by the world."
--> "Hearts are breakable. And I think even when you heal, you’re never what you were before."
--> "You're just worried they'll hire a male instructor and he'll be hotter than you." Jace's eyebrows went up. "Hotter than me?" "It could happen," Clary said, "You know, theoretically." "Theoretically the planet could suddenly crack in half, leaving me on one side and you on the other, forever and tragically parted, but I'm not worried about that either. Some things," Jace said, with his customary crooked smile, "are just too unlikely to dwell upon."

Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια!

Δείτε επίσης - Reviews: 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts