ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ!

Ιουλίου 08, 2015


Περίληψη: Το τέλος του Σκάρλετ, του δεύτερου μέρους της Τετραλογίας της Σελήνης, βρίσκει τη Σκάρλετ, τον Θορν, τη Σίντερ και τον ξαναγεννημένο Γουλφ να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από την απειλή της Λεβάνα. Την ίδια στιγμή η βασίλισσα των Λούναρ προετοιμάζει τη νέα επίθεσή της στη Γη.

Στο Κρες, το τρίτο μέρος της τετραλογίας, θα μεταφερθούμε σ’ έναν δορυφόρο που περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε δεκαέξι ώρες. Εκεί είναι κλεισμένη από τότε που ήταν παιδί η Κρες, με μόνη συντροφιά τις οθόνες της. Όλος αυτός ο χρόνος που έχει περάσει με τα κομπιούτερ την έχει κάνει εξαιρετική χάκερ, αλλά τώρα πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί. Γι’ αυτό τον λόγο επικοινωνεί με το διαστημόπλοιο όπου βρίσκονται η Σίντερ, ο κυβερνήτης Θορν, η Σκάρλετ και ο Γουλφ. Προς διάσωσή της σπεύδει ο Θορν. Όμως η παράτολμη απόπειρα δεν πάει καλά και η ομάδα αναγκάζεται να χωριστεί.

Εν τω μεταξύ η βασίλισσα Λεβάνα δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στον γάμο της με τον αυτοκράτορα Κάι. Η μοναδική ελπίδα που έχει ο κόσμος για να σωθεί βρίσκεται στα χέρια της Σίντερ και της Σκάρλετ…
Εκδόσεις: Πατάκη 

Περίληψη: Η Ότομν Ρόουζ ζει σε μια βαρετή παραθαλάσσια πόλη. Πίσω από τη φαινομενικά ήσυχη ζωή της κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό. Η γιαγιά της δολοφονήθηκε δεκαοχτώ μήνες πριν, και η έντονη κοσμική ζωή του Λονδίνου μέσα στην οποία μεγάλωσε αποτελεί παρελθόν. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν αντιμετωπίζει την περιφρόνηση των συμμαθητών της, εξαιτίας κάποιων παράξενων ουλών στο δέρμα της.

Η εμφάνιση ενός όμορφου αγοριού στο σχολείο, το οποίο έχει τις ίδιες παράξενες ουλές στο δέρμα του με την Ότομν, αναστατώνει τον κόσμο της. Ξαφνικά οι ουλές θεωρούνται κουλ, και η Ότομν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής δίχως να το θέλει, μιας και νιώθει ότι απειλείται το μυστικό της. Τα όνειρα που βλέπει σχετικά με μια κοπέλα που πρόκειται να πέσει στην αγκαλιά ενός σκοτεινού πρίγκιπα τη στοιχειώνουν. Η Ότομν καλείται να βρει τρόπο να τη σώσει προτού να είναι πολύ αργά. Πόσα όμως θα χρειαστεί να θυσιάσει;

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της Σκοτεινής Ηρωίδας είναι εδώ για να σας συνταράξει!
Εκδόσεις: Πατάκη

Περίληψη: Αφού έχει καταφέρει να κάνει την πρώτη του περιήγηση στο ανθρώπινο σώμα, να διεισδύσει στο πρώτο Σύμπαν και να επιστρέψει με το τρόπαιο της Ηπατολίας, τώρα ο Όσκαρ καλείται να ταξιδέψει στο δεύτερο Σύμπαν, όπου βρίσκεται το βασίλειο των Πνοών και της Μεγάλης Αντλίας. Σκοπός του είναι να κερδίσει το δεύτερο τρόπαιό του αλλά και να ανακαλύψει τον μυστηριώδη σμαραγδένιο πίνακα που λέγεται πως ξαναζωντανεύει τους νεκρούς.
Όμως ο Μαύρος Πρίγκιπας έχει στήσει μια τρομερή παγίδα στον ήρωά μας…
Εκδόσεις: Πατάκη

Περίληψη: Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, οδηγεί τους υπόλοιπους ετοιμοθάνατους θεούς στη μάχη. Κι αυτό δεν την πειράζει καθόλου την Αθηνά. Είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον δικό της πόλεμο – άλλωστε, ποτέ δεν τον συμπάθησε. Αν είναι τυχερή, οι νικητές θεοί θα ξαναβρούν τη χαμένη αθανασία. Αν όχι, θα τους έχει τουλάχιστον σκοτώσει και θα μπορέσει μαζί με τον Ερμή να πεθάνει ήσυχη. Η Κασσάνδρα Γουίβερ είναι ένα όπλο της μοίρας. Το κορίτσι που σκοτώνει θεούς. Το μόνο που θέλει όμως η ίδια είναι να ξαναγυρίσει στη ζωή ο θεός που αγαπούσε κι έχει χάσει. Αν δεν μπορέσει να τα καταφέρει, οι υπόλοιποι θεοί μπορούν να καούν – με πρώτη και καλύτερη τη φόνισσά του, την Αφροδίτη. Η συμμαχία μεταξύ Κασσάνδρας και Αθηνάς βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και ο πόλεμος τους οδηγεί σε μια ανά την υφήλιο αναζήτηση χαμένων θεών, παλιών εχθρών, και του Αχιλλέα, του μεγαλύτερου πολεμιστή που έχει γνωρίσει ο κόσμος. Καθώς η μάχη κλιμακώνεται, η Αθηνά και η Κασσάνδρα πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν. Γιατί, αν δεν τα καταφέρουν, τους περιμένει μοίρα χειρότερη κι από τον θάνατο.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

Περίληψη: "Οι μαχητές της Κιμμέριας Ακαδημίας έχουν χάσει την αρχηγό τους και η τύχη του Κάρτερ Ουέστ αγνοείται. Όμως, έχει νικήσει πράγματι ο Ναθάνιελ; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον σταματήσει; Η Άλι και οι σύντροφοί της έχασαν κάποια σημαντικά πιόνια στη θανάσιμη αυτή παρτίδα, ωστόσο υπάρχει τρόπος να ανακάμψουν και να σχεδιάσουν την εκδίκησή τους… Διακυβεύονται πολλά σε αυτή την ιστορία.
Τα πιόνια έχουν στηθεί για την τελική αναμέτρηση.
 Ο χρόνος έχει τελειώσει.
 Το φινάλε πλησιάζει. 
Είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου."
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Περίληψη: «Ορκίστηκα να πάρω εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα μου. Μπορεί να ’μαι μισός άντρας, αλλά ο όρκος που πήρα ήταν ολόκληρος». Αδύναμος κι ανάξιος στα μάτια του πατέρα του, ο πρίγκιπας Γιάρβι είναι ολομόναχος σ’ έναν κόσμο που κυβερνάται από σιδηρά χέρια και ψυχρές καρδιές. Ανίκανος να κρατήσει ασπίδα ή να χειριστεί πέλεκυ, πρέπει ν’ ακονίσει τον νου του μέχρι να γίνει το φονικότερο απ’ όλα τα όπλα. 
Όταν η τραγωδία και οι δολοπλοκίες τον ξεριζώνουν από τη ζωή που γνώριζε, ο Γιάρβι ορκίζεται ν’ ανακτήσει έναν θρόνο που ποτέ δεν επιθύμησε. Πρώτα όμως πρέπει να επιβιώσει από τη σκληρότητα, τις αλυσίδες και τα πικρά νερά της Τσακισμένης Θάλασσας – κι όλα αυτά με μονάχα ένα γερό χέρι.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

Περίληψη: Η Τέσα μπορει να χάσει τα πάντα. Ο Χάρντιν δεν έχει να χάσει τίποτα... εκτός από εκείνη. 
Ποτέ ξανά η ζωή δε θα είναι η ίδια Μετά τη θυελλώδη αρχή της σχέσης τους, η Τέσα και ο Χάρντιν είχαν σχεδόν βρει τρόπο να την κάνουν να πετύχει.
Η Τέσα ήξερε ότι ο Χάρντιν μπορούσε να γίνει σκληρός, όταν όμως πέφτει σαν βόμβα μια αποκάλυψη για το ξεκίνημα της σχέσης τους –και για το μυστηριώδες παρελθόν του Χάρντιν–, η Τέσα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ο Χάρντιν θα είναι πάντα... ο Χάρντιν. 
Είναι όμως πράγματι το αγόρι με το βάθος και το ενδιαφέρον, παρά την επιφανειακή οργή του, που ερωτεύτηκε τρελά η Τέσα ή μήπως ήταν ένας ξένος όλο αυτό τον καιρό; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να φύγει. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όχι όσο θυμάται τις παθιασμένες νύχτες που πέρασε στην αγκαλιά του. Τον ηλεκτρισμό από το άγγιγμά του. Τα αχόρταγα φιλιά του. Παρ’ όλ’ αυτά, η Τέσα δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει άλλη μια υπόσχεση που δε θα τηρηθεί. Έβαλε πάρα πολλά σε δεύτερη μοίρα για χάρη του – τη σχολή, τους φίλους, τη μητέρα της, μια σχέση με ένα αγόρι που την αγαπούσε πραγματικά, ίσως ακόμα και μια πολλά υποσχόμενη νέα καριέρα. Έχει ανάγκη να συνεχίσει τη ζωή της. 
Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε ένα λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Δε θα το βάλει κάτω χωρίς να παλέψει. Όμως μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει... για χάρη του έρωτα
Εκδόσεις: Λιβάνη 

Περίληψη: Η Επανάσταση μοιάζει με κάτι αφηρημένο, που εναποθέτουμε στο μέλλον, και όχι ως μια πρακτική λύση στην αντιμετώπιση της απόλυτης διαφθοράς για την οποία συζητάμε στην καθημερινότητά μας. 
Σε αυτό το βιβλίο, ο Ράσελ Μπραντ εξερευνά πώς θα γίνει η Επανάσταση, ποιοι είναι οι στόχοι της και για ποιο λόγο –εκτός αν είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση– θα πρέπει να συμμετέχετε σε αυτή.
Σκοπός της Επανάστασης είναι να βελτιώσει τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
 Η διαδικασία αυτή μας αφορά όλους και θα αρχίσει όταν θα είμαστε έτοιμοι.
Το βιβλίο αποτελεί την αρχή μιας συζήτησης που θα αλλάξει τον κόσμο. 
Ο Ράσελ Μπραντ ΣΑΣ ζητάει να πάρετε μέρος στην Επανάσταση. 
Όλοι ξέρουμε ότι το σύστημα δε λειτουργεί.
Οι κυβερνήσεις μας είναι διεφθαρμένες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε διαφέρουν. Η κουλτούρα μας είναι ρηχή και γεμάτη σαχλαμάρες, και μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί «έτσι είναι τα πράγματα». 
Σε αυτό το βιβλίο, ο Ράσελ Μπραντ γελοιοποιεί τους αχυράνθρωπους και τις χάρτινες τίγρεις της κομφορμιστικής εποχής μας, ενώ παρουσιάζει, με τη βοήθεια ειδικών που εκκινούν από διαφορετικά σημεία, όπως ο Τζορτζ Όργουελ ή ο Τομά Πικετί, ένα όραμα για μια πιο δίκαιη και... σέξι κοινωνία, με τρόπο διασκεδαστικό και περιεκτικό.
Μας λένε ψέματα, μας λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και καμία άλλη επιλογή, μας λένε ότι δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο. 
Ο Ράσελ Μπραντ καταρρίπτει αυτή την προσπάθεια εξαπάτησής μας με τον ίδιο αστείο και επιδέξιο τρόπο που... εξολοθρεύει τους «φασίστες» των μέσων ενημέρωσης. Με αυτό το βιβλίο η Επανάσταση δεν είναι μόνο εφικτή, είναι αναπόφευκτη και, επιπλέον, πιο διασκεδαστική απ’ όσο θα περιμέναμε.
Εκδόσεις: Λιβάνη

Περίληψη: Η νορβηγική απάντηση στην Άγκαθα Κρίστι: το πρώτο βιβλίο της best seller σειράς Κ2 & Πατρίσια. 

Όσλο, 1968. Ο φιλόδοξος νεαρός επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν λαμβάνει ειδοποίηση να μεταβεί σε ένα κτήριο όπου βρέθηκε δολοφονημένος ένας άνδρας. Το θύμα, ο Χάραλ Ούλεσεν, ήταν θρυλικός ήρωας της Αντίστασης στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, επομένως δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ποιος επιθυμούσε τον θάνατό του. Καθώς, όμως, ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν (γνωστός και ως Κ2) ερευνά την υπόθεση, καθίσταται σαφές ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι μόνο κάποιος από τους υπόλοιπους ενοίκους του κτηρίου όπου ζούσε ο Ούλεσεν. 
Σύντομα, με τη βοήθεια της Πατρίσια –μιας ευφυέστατης νεαρής γυναίκας, που ζει καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα ύστερα από ένα φοβερό ατύχημα– ο K2 θα αρχίσει να ξεμπερδεύει τον ιστό των ψεμάτων που περιβάλλει τους γείτονες του Ούλεσεν· όλοι, κατά τα φαινόμενα, είχαν λόγους να θέλουν τον Ούλεσεν νεκρό. Οι καταθέσεις τους, σε συνδυασμό με νέα και περίπλοκα στοιχεία, θα οδηγήσουν τον K2 και την Πατρίσια σε μυστηριώδη γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου…

Αυτό το συναρπαστικό, ευρηματικό αστυνομικό μυθιστόρημα –το πρώτο μιας σειράς με πρωταγωνιστές τον K2 και την Πατρίσια– αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Άγκαθα Κρίστι, αφυπνίζει αναμνήσεις και ταξιδεύει τους αναγνώστες στη νορβηγική ιστορία και σε έναν κόσμο εξαπάτησης και προδοσίας, εκδίκησης και του πιο δαιδαλώδους φόνου.
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

Περίληψη: After a brutal nuclear war, the United States was left decimated. A small group of survivors eventually banded together, but only after more conflict over which family would govern the new nation. The Westfalls lost. Fifty years later, peace and control are maintained by marrying the daughters of the losing side to the sons of the winning group in a yearly ritual. 

This year, it is my turn.

My name is Ivy Westfall, and my mission is simple: to kill the president’s son—my soon-to-be husband—and restore the Westfall family to power. But Bishop Lattimer is either a very skilled actor or he’s not the cruel, heartless boy my family warned me to expect. He might even be the one person in this world who truly understands me. But there is no escape from my fate. I am the only one who can restore the Westfall legacy. 

Because Bishop must die. 

And I must be the one to kill him… 
Εκδόσεις: Ψυχογιός 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts