July Wrap Up

Ιουλίου 30, 2015


Περίληψη: Μια τυχαία νυχτερινή συνάντηση σε μια πλατεία του Λονδίνου θα παρασύρει τη δεκαεφτάχρονη Βιολέτα Λι σ' έναν κόσμο αμέτρητου πλούτου, όμορφων πύργων και χλιδάτων δεξιώσεων, ο οποίος κατοικείται από μια παρακμιακή παρέα βρικολάκων που έχουν ως μόνο οδηγό την προσωπική τους ευχαρίστηση. 
Εκεί θα γνωρίσει δύο γοητευτικούς άντρες που ενσαρκώνουν ιδανικά αυτό τον επικίνδυνο και γεμάτο αντιθέσεις κόσμο: τον ευγενικό και γενναιόδωρο Φάμπιαν και τον βίαιο και ηδονιστή Κάσπαρ Βαρν. Κι ενώ η Βιολέτα δείχνει να αποστρέφεται τον Κάσπαρ και τις μεθόδους του, μια σειρά από συγκυρίες τους φέρνει επικίνδυνα κοντά...

--> Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου βιβλίου είχα πολλά ανάμικτα συναισθήματα. Μου πήρε καιρό να μπω στον κόσμο και την ιστορία του, η γραφή του για το νεαρό της ηλικίας της συγγραφέας ήταν καλή αν και λίγο παραπάνω παιδική, λόγο του μεγάλου όγκου του σε πολλά σημεία κούραζε ενώ οι χαρακτήρες ήταν αρκετά εκνευριστική! Σίγουρα όμως είχε και αρκετά ενδιαφέροντα σημεία ενώ σε κρατούσε πάντα σε ένα επίπεδο αγωνίας. Αναλυτική κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 3/5 αστέρια.

“Can you enter a house uninvited?" 
"No." "Why?" 
"That would be rude.”

Περίληψη: Η εκπληκτική ιστορία της Μπρίντα, μιας από τις νεαρότερες δασκάλες στην Παράδοση των Μαγισσών. Μια τρυφερή και ευχάριστη ιστορία ζωής, στην οποία η μαγεία μιλάει όλες τις γλώσσες της καρδιάς του ανθρώπου.
Ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέα λέει ότι καθένας μας μπορεί να υιοθετήσει δύο στάσεις στη ζωή του: να Χτίζει ή να Φυτεύει. Οι χτίστες μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το έργο τους, μια μέρα όμως τελειώνουν αυτό που έκαναν και περιορίζονται από τους ίδιους τους τοίχους τους. Όταν ολοκληρώνεται το χτίσιμο, η ζωή χάνει το νόημά της. Εκείνοι που φυτεύουν μπορεί να υποφέρουν από τις καταιγίδες και σπάνια ξεκουράζονται. Ένας κήπος όμως δε σταματά ποτέ να αναπτύσσεται και παρόλο που απαιτεί την προσοχή του κηπουρού, του δίνει παράλληλα και τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή του σαν μια μεγάλη περιπέτεια. Στην ιστορία του κάθε φυτού βρίσκεται η ανάπτυξη όλης της γης.

--> Κλασική ιστορία του Paulo Coelho! Με λιτούς χαρακτήρες και περιγραφές και με στοιχεία που παραπέμπουν στο μυστικισμό και την θρησκεία. Μπορεί πολλές φορές να κουράσει το επαναλαμβανόμενο κομμάτι της ιστορίας του αλλά είναι φοβερά ευκολοδιάβαστο και με μερικά πανέμορφα στιχάκια σε φιλοσοφικό επίπεδό. Αναλυτική κριτική εδώ
Bαθμολογία: 3/5 αστέρια.

"Nothing in the world is ever completely wrong. Even a stopped clock is right twice a day."

Περίληψη: Στο συναρπαστικό και πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο της βραβευμένης σειράς Θανάσιμα Εργαλεία, η Κλέρι και οι φίλοι της πολεμάνε το μεγαλύτερο κακό που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: τον ίδιο τον αδελφό της Κλέρι. Ο Σεμπάστιαν Μόργκενστερν είναι σε δράση, στρέφοντας συστηματικά τον ένα Κυνηγό εναντίον του άλλου. Με τη χρήση του Δαιμονικού Κυπέλλου, μετατρέπει τους Κυνηγούς σε εφιαλτικά πλάσματα, διαλύοντας οικογένειες και αγαπημένους, καθώς οι τάξεις του Σκοτεινού στρατού του αυξάνονται. 
Οι απειλούμενοι Κυνηγοί αποσύρονται στην Άιντρις – αλλά ούτε οι διάσημοι δαιμονικοί πύργοι του Αλικάντε δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τον Σεμπάστιαν μακριά. Και με τους Νεφιλίμ παγιδευμένους στην Άιντρις, ποιος θα προστατεύσει τον κόσμο από τους δαίμονες; Όταν μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες στην ιστορία των Νεφιλίμ αποκαλύπτεται, η Κλέρι, ο Τζέις, η Ίζαμπελ, ο Σάιμον και ο Άλεκ πρέπει να κινηθούν – ακόμα κι ΑΝ το ταξίδι τους τούς οδηγήσει βαθιά στα βασίλεια των δαιμόνων, όπου δεν έχει πατήσει κανένας Κυνηγός πριν, και από όπου κανένας άνθρωπος δεν έχει επιστρέψει ποτέ…
Η αγάπη θα θυσιαστεί και ζωές θα χαθούν σε αυτή τη μάχη που θα κρίνει τη σωτηρία του κόσμου, στο συγκλονιστικό φινάλε της κλασικής πλέον σειράς φαντασίας Θανάσιμα Εργαλεία!

--> Μια ακόμη σειρά φτάνει στο τέλος της! Αυτά τα βιβλία είναι συνδεδεμένα με την ψυχή μου. Μαζί με τα Harry Potter της παιδικής μου ηλικίας τα The Mortal Instruments κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ο επίλογος ήταν τέλειος,με έκανε να κλάψω αλλά και να χαμογελάσω ταυτόχρονα. Θεωρώ την Cassandra Clare μια από τις καλύτερες συγγραφείς φανταστικής λογοτεχνίας. Αντίο Θανάσιμα Εργαλεία... Αναλυτική κριτική εδώ
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

"Heroes aren't always the ones who win," she said. 
"They're the ones who lose, sometimes. But they keep fighting, they keep coming back. They don't give up. That's what makes them heroes.

Περίληψη: Όταν το Sigle Man πρωτο κυκλοφόρησε συγκλόνισε πολλούς με την απεικόνιση ειλικρινή και συμπονετικού gay άνδρα στη μέση ηλικία. Ο πρωταγωνιστής μας ο Goerge προσπαθεί να προσαρμόσει την ζωή του, μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του συντρόφου του, με το να ακολουθεί την προκαθορισμένη ρουτίνα της ζωής. Η πορεία του A Sigle Man εκτείνεται μέσε σε 24 ώρες μια συνηθισμένης μέρας. Ένας Άγγλος και ένας καθηγητής που ζει στα προάστια της Νότιας Καλιφόρνιας είναι ένας ξένος με κάθε τρόπο αλλά μέσα από τις εσωτερικές αντανακλάσεις του και τις αλληλεπιδράσεις του με του άλλους αποκαλύπτεται ένας άνθρωπος που αγαπά να είναι ζωντανός παρά τις καθημερινές αδικίες και την μοναξιά. Στραβός, ξαφνικά μοναχός, συνεχώς αστειευόμενος, εκπληκτικά λυπημένος αυτό το μυθιστόρημα πιάνει υφή της ίδιας της ζωής. 

--> Τι να πει κανείς για αυτό το βιβλίο; Πραγματικά είναι αριστουργηματικό αυτό που έχει καταφέρει να κάνει ο Christopher Isherwood μέσα από αυτό. Ένας ύμνος στην δύναμη του ανθρώπου για την ζωή. Αναλυτική κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

“No one ever hates without a cause....”


 
Περίληψη: Ο Luke, είναι ένας πρώην πρωταθλητής γητευτής ταύρων που θέλει να κάνει την επιστροφή του, και η Sofia, μια φοιτήτρια που ονειρεύεται να τα καταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης, ζουν τον έρωτα τους, αλλά οι δρόμοι που θέλουν να ακολουθήσουν δυσκολεύουν το μεταξύ τους μέλλον. Ο δρόμος τους θα διασταυρωθεί με αυτόν του γηραιού Ira, του οποίου οι αναμνήσεις από την αγαπημένη του Ruth επί δεκαετίες εμπνέουν το νεαρό ζευγάρι για ένα κοινό μέλλον γεμάτο πίστη.

--> Σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία του Nichlolas Sparks. Νοσταλγικό και γλυκό ο Luke και η Sofia ο Ira και η Ruth δύο εντελώς διαφορετικά ζευγάρια που τους χωρίζουν πολλές δεκαετίες θα μας δείξουν τι είναι η αγάπη και πόσες θυσίες θα χρειαστείς για αυτήν.
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

"Love requires sacrifice but it's worth."



Περίληψη: Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Kendra και ο αδερφός του ο Seth βρίσκουν τους εαυτούς να ταξιδεύουν πίσω στην Fablehaven ένα καταφύγιο για μυθικά και μαγικά πλάσματα. Ο παππούς Sorenson, ο επιστάτης καλεί τρεις ειδικούς τον potion master, έναν μαγικό συλλέκτη κειμηλίων και ένα μυστικό πλάσμα κυνηγός για να συμβάλει στην προστασία της ιδιοκτησίας της κοινωνίας του Evening Star. Μια αρχαία οργάνωση αποφασισμένη να διεισδύσει και να κλέψει ένα κρυφό τεχνούργημα μεγάλης δύναμης. Ο χρόνος τελειώνει το Evening Star είναι έτοιμο να αλωθεί. Αν το τεχνούργημα παίσει σε λάθος χέρια θα σημαίνει την πτώση αυτού του κόσμου και ενδεχομένως το τέλος του κόσμου. Θα μπορούσε ο Kendra να μάθει να χρησιμοποιήσει τα δώρα που του χάρισε η νεράιδα; Θα μείνει ο Seth έξω από το πρόβλημα; Θα μπορούσαν και οι δύο να ξεφύγουν από τον φοβο που τους κατακλύζει.

--> Μια ακόμα πανέμορφη ιστορία γύρω από τον μαγικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Brandon Mull. Ένας συνδυασμός μιας τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στην μαγεία, την παιδική αθωότητα και τον κίνδυνο. 
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

"Running toward danger is foolhardy.... But so is closing your eyes to it. Many perils become less dangerous once you understand their potential hazards."

Περίληψη: Ο Christian Grey ασκεί έλεγχο σε όλα τα πράγματα. Ο κόσμος του είναι τακτοποιημένος, πειθαρχημένος και εντελώς άδειος μέχρι την ημέρα που η Anastasia Steele πέφτει μέσα στο γραφείο του. Προσπαθεί να την ξεχάσει αλλά αντίθετα τον έχει σαρώσει μια θύελλα συναισθημάτων που δεν μπορεί να κατανοήσει και να αντισταθεί. Αντίθετα με κάθε άλλη γυναίκα όπου έχει γνωρίσει, η ντροπαλή υπερκόσμια Ana φαίνεται να βλέπει μέσα σε αυτόν πέρα από το επιχειρηματικό θαύμα, τον κρύο χαρακτήρα του, το lifestyle του, την πληγωμένη του καρδιά. Το να είναι με την Ana θα διαλύσει την φρίκη της παιδικής του ηλικίας που στοιχειώνουν τον Christian κάθε βράδυ; Τις σκοτεινές του σεξουαλικές επιθυμίες, την εμμονή του για τον έλεγχο και την αυτοαπέχθεια που γεμίζει την ψυχή του και βλέπει αυτό το νεαρό κορίτσι να το παίρνει μακρυά. Θα μπορούσε να καταστρέψει την εύθραυστη ελπίδα που του προσφέρει;

--> Το καλύτερο κομμάτι του βιβλίου ήταν οι τελευταίες 100 σελίδες. Όπου επιτέλους ο χαρακτήρας του Christian Grey ανοίγει και μπορούμε να τον δούμε καθαρά. Δυστυχώς η E.L. James δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο έτσι για ακόμη μια φορά έχουν συγγραφικά ένα κακογραμμένο βιβλίο. Τέλος θα ήθελα να δω λίγα περισσότερα πράγματα για τον παρελθόν και κυρίως για την οικογένεια του Christian. 
Bαθμολογία: 3.5/5 αστέρια.

“Laters, baby.”





You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πόσο συμφωνώ για την Σκοτεινή Ηρωίδα και έμενα απλά μέτριο μου φάνηκε και άκουγα τόσο καλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Ήταν απλά οκ! Είχε πολλά προβλήματα σαν βιβλίο αλλά διαβαζόταν αρκετά ευχάριστα!

      Διαγραφή

Popular Posts