JUNE WRAP UP

Ιουλίου 01, 2015


Περίληψη: Η Νταϊάνα Μόργκαν, λέκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι ειδική στην ελληνική μυθολογία. Την εμμονή με τις Αμαζόνες τής την ενέπνευσε η γιαγιά της, η οποία ισχυριζόταν ότι είναι και η ίδια μία. Όταν ένα μυστηριώδες ίδρυμα της κάνει μια πρόταση που δεν μπορεί ν’ αρνηθεί, η Νταϊάνα θα βρεθεί στη Βόρεια Αφρική.
Εκεί γνωρίζει τον αινιγματικό Νικ Μπάραν και επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει μια επιγραφή που έφεραν στο φως πρόσφατες ανασκαφές. Ανακαλύπτει το όνομα της πρώτης βασίλισσας των Αμαζόνων, της Μύρινας, η οποία διέσχισε τη Μεσόγειο προκειμένου να σώσει τις αδελφές της από τους Έλληνες πειρατές και τελικά βρέθηκε στην καρδιά του Τρωικού Πολέμου. Η Νταϊάνα και ο Νικ ξεκινούν να βρουν τον μυθικό θησαυρό που θρυλείται ότι περιέσωσε η Μύρινα και οι αδελφές της Αμαζόνες από την πολιορκημένη Τροία. Η Νταϊάνα δε γνωρίζει τι είναι ο θησαυρός, ξέρει όμως πως κάποιος την ακολουθεί. Με τον κίνδυνο να παραμονεύει σε κάθε της βήμα και μην ξέροντας ποιον να εμπιστευτεί, μπλέκεται στην τολμηρή αναζήτηση μιας αλήθειας που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της…

--> Πραγματικά είχα καιρό να διαβάσω ένα τόσο κακό βιβλίο! Δεν ξέρω καν από που να ξεκινήσω... Το ότι οι γνώσεις της Anne Fortier για την Ελληνική ιστορία κυμαίνονται ανάμεσα σε μια απλή ανάγνωση στην Αγγλική Wikipedia. To καταλαβαίνω το να θες να πάρεις μύθους και πραγματικά γεγονότα και να δημιουργήσεις μια δική σου ιστορία αλλά προπάντων πρέπει να δείξεις και λίγο σεβασμό στην αρχική ύλη και στο κοινό που απευθύνεσαι. Εδώ η Anne Fortier εκτέλεσε τα πάντα από τα τρία μέτρα. Ενώ έχω πραγματικά βαρεθεί να διαβάσω σε αυτά τα είδη βιβλίων για πρωταγωνιστές που είναι εμπειρογνώμονες στα πάντα αλλά τελικά παραμένουν τόσο επιφανειακοί και άχρωμοι. Δεν ήταν ότι απλά οι Έλληνες παρουσιάζονται οι κακοί της ιστορίας και πως έχει αλλάξει τα φώτα σε όποιο μύθο γνωρίζουμε (Στο κάτω, κάτω το hollywood μας έχει συνηθίσει σε αυτά) αλλά ήταν απλά τόσο ανούσιο, η συγγραφέας βγάζει πραγματικά μια εμπάθεια αδικαιολόγητη ενώ η ιστορία είναι τόσο ψεύτικη και με κενά. Θεωρώ πραγματικά πως είναι βιβλίο παράδειγμα πως αποφυγήν!
Bαθμολογία: 1/5 αστέρια.

"Only weak men want women to be weak."

Περίληψη: Ο Ζαν-Μπατίστ-Κλαμάνς είναι ένας "ήρωας της εποχής μας": η εξυπνάδα του να στέκεται πάντα στη "σωστή" πλευρά της ζωής τον κάνει έναν άντρα ικανοποιημένο από τον εαυτό του, έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί την υποκρισία για να αρέσει στους άλλους. Μέχρι που μια νύχτα ακούει μια άγνωστή του γυναίκα να πέφτει στα νερά ενός ποταμού. Αυτός ο τόσο καλός, ο τόσο ελεήμων, ο τόσο συμφιλιωμένος με την "σωστή", ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν θα τη βοηθήσει και τότε όλα γύρω του θα καταρρεύσουν. Μετά τον "Ξένο" και την "Πανούκλα", ο Καμύ με την "Πτώση" ολοκληρώνει την αριστουργηματική του τριλογία που τον έκανε διάσημο σ' όλο τον κόσμο χαρίζοντάς του και ένα από τα πιο δίκαια βραβεία Νόμπελ στην ιστορία του θεσμού.

--> Ένα πολύ δυνατό αφήγημα. Ο συγγραφέας μέσα από ένα μονόλογο-εξομολόγηση δείχνει τον ήρωα του με λεπτομέρεια να φτάνει σε μια πτώση που είναι καθημερινότητα από ένα σημείο και μετά. Στην μικρή έκταση του έργου διάβασα πολλά τμήματα που σε πάνε πίσω να τα διαβάσεις ξανά. Ο Albert Camus έχει την δυνατότητα να αναγκάσει τον αναγνώστη να αμφισβητήση και τα πιο στοιχειώδη της πραγματικότητας. Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

"Friendship is less simple. It is long and hard to obtain but when one has it there's no getting rid of it; one simply has to cope with it. Don't think for a minute that your friends will telephone you every evening, as they ought to, in order to find out if this doesn't happen to be the evening when you are deciding to commit suicide, or simply whether you don't need company, whether you are not in the mood to go out. No, don't worry, they'll ring up the evening you are not alone, when LIFE is beautiful. As for suicide, they would be more likely to push you to it, by virtue of what you owe to yourself, according to them. May heaven protect us, cher Monsieur, from being set upon a pedestal by our friends!"

Περίληψη: Όλοι στο Rosemary Beach σκέφτονται πως ξέρουν πως ο Rush Finlay και η Blaire Wynn ερωτεύτηκαν. Αλλά ο Rush είναι πίσω για να μας πει την δικιά του πλευρά της ιστορίας. 
Ο Rush έχει κερδίσει επάξια την φήμη του Play boy. Έχει ένα τριώροφο σπίτι σπίτι στην παραλία, ένα πολυτελές αμάξι και όποια γυναίκα θελήσει όπου κάθε άντρας στο Rosemary Beach θα ζήλευε. Ο Rush καταφέρνει να χειριστεί τέλεια την χαλαρή ζωή του του νεαρού γιου ενός Rock star. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει δίπλα του τον κολλητό του Grant και την αδερφή του Nan. Μέχρι η Blaire Wynn έρθει στην πόλη με τον παλιό της φορτηγάκι και ένα πιστόλι κάτω από το κάθισμα. Το αγγελικά όμορφο κορίτσι από την Alabama αιχμαλωτίζει αμέσως τον Rush μέχρι που ανακαλύπτει πως είναι η ετεροθαλής αδερφή του. Υπόσχεται να μείνει μακρυά της. Ακόμα και αν αυτήν τον χρειάζεται. Ακόμα και αν την ποθεί. 

--> Αγαπώ την σειρά Too far. H ιστορία της Blaire και τους Rush είναι ίσως η καλύτερη που έχει γράψει η Abbi Glines. Ο Rush είναι πραγματικά μέσα στην καρδιά μου, γιατί με έκανε να τον συμπονέσω και να συμπάσχω μαζί του ενώ άνοιξε απλόχερα τα χαρτιά του μπροστά στα μάτια μας αποδεικνύοντας μας γιατί τον λατρεύουμε τόσο. Θεωρώ πως θα το εκτιμούσα ακόμα καλύτερα αυτό το βιβλίο αν το είχα διαβάσει ακριβώς μετά Fallen too far. Γιατί αν και εξιστορεί την ίδια ακριβώς ιστορία θυμάμαι πως τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς είχα πολλές απορίες για τον αινιγματικό Rush στα άλλα δύο βιβλία όμως μας δίνονται μπόλικα Rush POV παίρνοντας μια καλή εικόνα του τι σκέφτεται και τι νιώθει κάνοντας έτσι για μένα το Rush too Far λιγότερο αινιγματικό. Πραγματικά θα πρότεινα όσοι θέλετε να το διαβάσετε μετά το τέλος του πρώτου βιβλίου. 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

"Doesn’t sound like she’s alone anymore"… 
"She’s not. She never will be. I’ll always be there for her. I’ll keep her safe. I’ll take care of her. She will always have me."

Περίληψη:  Arlen Bales ήταν κάποτε ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά τώρα είχε γίνει κάτι πολύ παραπάνω ένας  Warded Man. Με το τατουάζ eldritch γίνεται τόσο ισχυρός που μπορεί να κερδίσει κάθε δαίμονα.  Ο Arlen αρνήτε πως είναι ο λυτρωτής σε αυτόν τον αγώνα αλλά όσο προσπαθεί να γίνει ένα με τους κοινούς ανθρώπους τόσο καταλαβαίνει την διαφορετικότητα του. Πολλοί θα τον ακολουθήσουν αλλά το μονοπάτι του Arlen απειλεί να τον οδηγήσει σε ένα σκοτεινό μέρος που μόνο αυτός μπορεί να ταξιδέψει... και από εκεί μπορεί να μην υπάρξει ποτέ η επιστροφή! 

--> Δυστυχώς περίμενα περισσότερα από το συγκεκριμένο βιβλίο. Με κούρασε αφάνταστα αφού επί 300-400 σελίδες δεν γίνεται απολύτως τίποτα, βρισκόμαστε στο παρελθόν και αντί επιτέλους να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία μας βλέπουμε ξανά τα ίδια πράγματα. Στην συνέχεια χαρακτήρες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα προηγούμενα δύο βιβλία γίνονται στην κυριολεξία κομπάρσοι στην ίδια τους την ιστορία. Δεν είναι κακό να εισάγεις νέους χαρακτήρες ο Peter μας το έδειξε αυτό και στο The Desert Spear αλλά εδώ το μόνο που εξυπηρετούσαν οι νέοι χαρακτήρες ήταν στις σκηνές του σεξ. Όταν έχεις ένα βιβλίο με 700 και δεν κινείτε τίποτα τότε κάτι γίνεται λάθος. Συνολικά δεν ήταν ένα κακό βιβλίο αλλά δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τα υπόλοιπα της σειράς.
Bαθμολογία: 3/5 αστέρια.

"Fear and pain are only wind. Let it blow past you."

Περίληψη:  Από την τρυφερή παιδική ηλικία η Ρόζι και ο Άλεξ βρίσκονται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Όμως πάνω που αρχίζουν να ανακαλύπτουν μαζί τον έρωτα και τις χαρές της εφηβείας, η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς… Θα καταφέρει ο μαγικός δεσμός που έχουν μεταξύ τους να επιβιώσει στο χρόνο, να διατηρηθεί δυνατός και να μετατραπεί σε μια αληθινή αγάπη; Είναι η μοίρα αυτή που κινεί μέχρι το τέλος τα νήματα ή μια δυνατή αγάπη βρίσκει πάντα διέξοδο;

--> Αν και η Cecelia Ahern είναι γνωστή συγγραφέας ο λόγος που διάλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν το τρέιλερ της ομώνυμης ταινίας. Πρώτη φορά διαβάζω ένα βιβλίο με επιστολές. Η αλήθεια είναι πως μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω αυτό το τρικ αλλά σίγουρα είναι πολύ έξυπνο το να βλέπεις την ιστορία μέσα από κάρτες, γράμματα, e-mail κτλ. Το Love, Rosie ή στα Ελληνικά στην άκρη του ουράνιου τόξου μας μιλάει για μια ιστορία γεμάτη αγάπη, την φιλία, τον έρωτα και τις δεύτερες ευκαιρίες. Πως ότι και να συμβεί πότε δεν είναι αργά να κάνουμε στο τέλος αυτό που εμείς θέλουμε. Τρυφερο, απρόβλεπτο και με αρκετές δόσεις χιούμορ, το απόλαυσα! 
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

"I’ve learned that home isn’t a place, it’s a feeling."

Περίληψη: Ποτέ η σχέση της Tessa και του Hardin δεν ήταν ουράνια τόξα και καρδούλες, κάθε νέα πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν έκανε το πάθος και την αγάπη τους ακόμη πιο ισχυρή. Όταν μια αποκάλυψη από το παρελθόν κλονίζει τον Hardin και η Tessa υποφέρει από μια νέα τραγωδία, θα μπορέσουν να είναι ξανά μαζί; Η τα πάντα έχουν χαθεί; 
Καθώς η συγκλονιστική αλήθεια για τις δύο τους οικογένειες αποκαλύπτονται είναι σαφές πως και οι δύο εραστές έχουν αλλάξει. Η Tessa δεν είναι πλέον το γλυκό, απλό και καλό κορίτσι που ήταν όταν πρωτο συνάντησε τον Hardin περισσότερο από ότι είναι ο ίδιος το κυκλοθυμικό και σκληρό αγόρι που έπεσε στην αγάπη μαζί της. Η Tessa ξέρει πως είναι η μόνη που μπορεί να ηρεμήσει τον Hardin από τα ταραχώδη του ξεσπάσματα του. Και αυτός χρειάζεται μόνο αυτήν! 

--> Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να περιγράψω αυτήν την σειρά καλύτερα από ότι έκανε ο ίδιο ο Hardin μέσα από αυτήν....
''This is the type of love story that deals with real fucking problems. It’s a story about forgiveness and unconditional love, and it shows how much a person can change, really change, if they try hard enough. It’s the type of story that proves that anything is fucking possible when it comes to self-recovery. It shows that if you have someone to lean on, someone who loves you and doesn’t give up on you, you can find your way out of the darkness. It shows that no matter what type of parents you had, or addictions you were faced with, you can overcome anything that stands in your way and become a better person. That’s the type of story After is.''
Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του και πραγματικά δεν ξέρω πως νιώθω που δεν θα υπάρξει άλλο βιβλίο με την ιστορία της Tessa και του Hardin! Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες μια νοσταλγία γέμισε την καρδιά μου και σκεφτόμουν όλα τα γεγονότα από την αρχή... Είχα καιρό να νιώσω τόσο έντονα συναισθήματα για ένα βιβλίο και τους χαρακτήρες του. Θα μου λείψουν και θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

“I’m truly sorry that I ruined you,” I whisper into her hair as her breathing begins to show signs of sleep. 
“Me, too,” she breathes, and regret fills in the little spaces between us as she drifts off.

Περίληψη: Ο Jesse Ward πνίγει την Ava με την ένταση του και την τυφλώνει με το πάθος του αλλά την κρατάει μακρυά από τα σκοτεινά μυστικά του και την σπασμένη του ψυχή. Φεύγοντας από αυτόν ήταν ο μόνος τρόπος για την Ava O'Shea να επιβιώσει. Αυτή θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι αδύνατον να ξεφύγει από τον Jesse Ward και τώρα είναι πίσω στην ζωή της αποφασισμένος να της υπενθυμίσει τις αισθησιακές απολαύσεις που είχαν μοιραστεί μαζί. Ava είναι εξίσου αποφασισμένη να πάρει την αλήθεια κάτω από τον ατσάλινο τοίχο που έχει χτίσει αυτός ο άνδρας. Αυτό σημαίνει να αφήσει τον εαυτό της για ακόμη μια φορά να πάει κοντά στο Lord of the Manor. Και αυτό είναι ακριβώς ότι θέλει ο Jesse από αυτήν... σε επαφή με απόσταση... 

--> Σίγουρα το "Beneath this Man" ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο μέρος της τριλογίας. Το κεντρικό οικόπεδο είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γνωρίσαμε καλύτερα τους ήρωες μας ενώ η Jodi Ellen Malpas είναι μια πολύ ταλαντούχα συγγραφέας.  
Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

"What was the first thing you thought when you saw me?" I ask. He's silent for a few moments. "Mine," he growls and bites my ear. 



Περίληψη: "Άντρας και γυναίκα είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος". Αυτό πίστευε πάντα ο Αντρέας και αυτό ακριβώς έψαχνε: την άλλη πλευρά του δικού του νομίσματος... Γεννημένος σ' ένα χωριό, κουβαλώντας μια έμφυτη συστολή μα συνάμα και τη λαχτάρα να ξεφύγει από τα στενά όρια του χωριού του, θα βρεθεί στην Αθήνα. Οι εμπειρίες πολλές, όχι πάντα ευχάριστες, και οι πειρασμοί αμέτρητοι, αλλά ο Αντρέας δεν κάνει πίσω σε καμία πρόκληση.
Η Νίκη θα βρεθεί στο δρόμο του. Μια γυναίκα πλούσια, μεγαλύτερή του, που θα του προσφέρει μια ζωή αστραφτερή, την οποία δεν είχε φανταστεί ποτέ του. Η Αρετή θα έρθει αναπάντεχα. Είναι νέα και άπειρη, αλλά η ζωή μαζί της φαντάζει σαν την επιστροφή στην πρόωρα χαμένη αθωότητα.
Στην τρίλιζα του πάθους, όταν τα όρια στενεύουν, τα διλήμματα γίνονται επιτακτικά... 
Ένας άντρας με δύο γυναίκες...
Ένα νόμισμα με δύο πλευρές... 
Στο σταυροδρόμι της καρδιάς, διαλέγεις κατεύθυνση εσύ.

--> Δεν είμαι φαν της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο κυλάει εύκολα και διαβάζεται αρκετά ευχάριστα. Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να γράψει την ιστορία ενός ανδρός και δυστυχώς η κύρια Λένα Μαντά δεν το καταφέρνει. Ο Αντρέας δε μου άρεσε ως χαρακτήρας γιατί ουσιαστικά θύμιζε γυναίκα και στις επιλογές και στον τρόπο σκέψης του. Επίσης θα ήθελα να είχε δώσει η συγγραφέας ένα τέλος γιατί για μένα δεν είχε κάποιο νόημα έτσι... Η έστω μια τρίτη επιλογή καμιά από τις δύο! 
Bαθμολογία: 2.5/5 αστέρια.

Περίληψη: Στο The Manor όπου ξεκίνησε η παθιασμένη σχέση τους, γέμισε κόσμο για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Η Ava είχε αποδεχτεί πια πως δεν μπορούσε να δαμάσει την αγριότητα του Jesse και δεν το ήθελε. Η αγάπη τους είναι βαθιά και η σύνδεση τους ισχυρή. Όταν όμως τελικά μπαίνει κάτω από την φρουρούμενη προστατευτικότητα του, περισσότερα ερωτήματα γεννιούνται, οδηγώντας την Ava να πιστέψει πως ο Jesse Ward δεν είναι ο άνθρωπος που νόμιζε ότι ήταν. Αυτός ξέρει καλά πως να την πάει σε ένα μέρος πέρα από κάθε έκσταση...αλλά μπορεί να την οδηγήσει επίσης στα πρόθυρα της απελπισίας; Ήρθε η ώρα για αυτόν τον άνδρα να εξομολογηθεί... 

--> H αλήθεια είναι πως πάντα δυσκολεύομαι να γράψω για το τελευταίο βιβλίο μιας σειράς που μόλις έχω ολοκληρώσει. Η Jodi Ellen Malpas κατάφερε πάντως να δώσει το καλύτερο κλείσιμο για αυτήν την τριλογία ενώ ο επίλογος της ιστορίας ήταν ίσως το ομορφότερο κομμάτι του βιβλίου...
Κριτική εδώ
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

"I don't demand to see her eyes anymore. I don't need to check she's real. 
As long as my heart keeps beating, I'll know she is."


Re-read: 


Περίληψη: Σολεδάδ. Μια κοπέλα, που μοιάζει αλλά δεν είναι συνηθισμένη, ακολουθεί τη διαδρομή από την πληγωμένη εφηβεία στην απόλυτη ευτυχία, δοκιμάζει την πικρή γεύση της προδοσίας και το μεθυστικό άρωμα της δόξας και καταλήγει ατάραχη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σολεδάδ. Μια συγκλονιστική τραγουδίστρια, που κατακτά το Μπουένος Άιρες και παραδίδεται στη φλόγα του ταγκό και του έρωτα με το ίδιο ασίγαστο πάθος. Σολεδάδ. Μια γυναίκα αινιγματική, που κρύβει το βασανισμένο παρελθόν της στο θλιμμένο και υπερήφανο βλέμμα της και αρνείται να παραδεχτεί πως η πραγματικότητα μπορεί να είναι σκληρή. Θα μπορούσε άραγε να φτάσει ως το έγκλημα, να βάψει τα χέρια της με το αίμα του ανθρώπου που αγάπησε περισσότερο από την ίδια τη ζωή της;

--> Ευκολοδιάβαστο και μεστό μας ταξιδεύει στην Λατινική Αμερική και στους παθιασμένους ήχους από το αργεντίνικο τάνγκο ενώ ταυτόχρονα ήμαστε αντιμέτωπη με ένα μυστηριώδης φόνο και μια δίκη εν εξέλιξη. 
Bαθμολογία: 3.5/5 αστέρια.

"C'est mal connaître le cœur des hommes. Les tuer n'empêche pas la survie de leur pensée."

Περίληψη: Η Χόλι και ο Τζέρι είναι το τέλειο ζευγάρι. Απόλυτα ταιριαστοί και αγαπημένοι, πιστεύουν ότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Ο Τζέρι πεθαίνει και η Χόλι είναι απαρηγόρητη... Ο Τζέρι όμως είχε υποσχεθεί πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα της. Και ένα ΠΑΚΈΤΟ με γράμματα που φτάνει στα χέρια της, το αποδεικνύει: Ο Τζέρι έχει αφήσει μια κληρονομιά αγάπης που η Χόλι θα εξαργυρώνει κάθε μήνα. Ο άνθρωπος που την γνώριζε και την αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο, βρίσκεται ακόμη πλάι της στο ταξίδι της ζωής

--> Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν πρωτο διάβασα την ιστορία της Holly και του Gerry. Ακόμα και μετά από τόσο καιρό παραμένει ξεχωριστεί γιατί η Cecelia Ahern επιλέγει να μην μας πει μια συνηθισμένη θλιβερή ιστορία αλλά μέσα από τις 10 επιστολές του Gerry που κατευθύνει την συνέχεια της ζωής της μας δείχνει πως μπορούμε να ήμαστε δυνατή μπροστά στο χαμό κάποιου αγαπημένου μας προσώπου, του άλλου μας μισού. Ειλικρινές, συναισθηματικό, ρομαντικά όμορφο, γεμάτο ρεαλιστικότητα και χιούμορ σου ανοίγει τι μυαλό και σου δείχνει να εκτιμάς πραγματικά την ζωή. 
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

"Don't be afraid to fall in love again. Open your heart and follow where it leads you...and remember, shoot for the moon.."






You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts