Love, Rosie Movie Review

Ιουλίου 12, 2015



H Rosie Dunne (Lily Collins) και ο Alex Stewart (Sam Claflin) είναι κολλητή φίλοι από την παιδική τους ηλικία. Με τα χρόνια η φιλία τους δυναμώνει καθώς μεγαλώνουν μαζί. Έχοντας στο ενεργητικό τους μια "παράξενη" βραδιά που κανείς δεν θέλει να θυμάται και μια χαμένη ευκαιρία οι δύο τους φτάνουν στα 18 για να δουν τους δρόμους τους να χωρίζουν για πρώτη φορά όταν ο Alex μετακομίζει για σπουδές από το Δουβλίνο στην Αμερική. Όμως όσο και αν περνά ο καιρός και παρά την απόσταση μεταξύ τους, η φιλία τους παραμένει δυνατή.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της cecelia ahern "Στην άκρη του ουράνιου τόξου" συγγραφέα του παγκόσμιου μπεστ σέλερ P.S I Love you. Σεναριογράφος της ταινίας η Τζούλιετ Ταουίντι γνωστή από την ταινία «Calendar Girls»


Από πολλούς μπορεί να χαρακτηριστεί κλισέ αλλά και το κλισέ έχει την ομορφιά του. Μια γλυκιά και απρόσμενη ταινία έξυπνη, γρήγορη και προπάντων αληθινή. Μια αγάπη μεταξύ δύο παιδικών φίλων που τα χείλη δεν ομολογούν τον έρωτα μεταξύ τους για να σπάσει η φιλιά. Προσδοκίες και όνειρα που μπορούν να ανατραπούν από επιλογές ενώ η τύχη και οι πράξεις των ανθρώπων δύο αποτελέσματα μπορεί να φέρει την αποξένωση ή την αιώνια συντροφιά. 


Όποιος έχει διαβάσει και το μυθιστόρημα της Cecelia Ahern δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει πως δεν θα μπορούσαν να βρεθούν καλύτερη ηθοποιοί από την Lily Colins και τον Sam Claflin για τους ρόλους της Rosie και του Alex. Εξαιρετική ερμηνευτικά και με μια φοβερή χημεία. 


Ο σκηνοθέτης καταφέρνει με δεξιοτεχνία να δημιουργήσει στο κοινό έντονα συναισθήματα, να προκαλέσει την αγωνία και να μας οδηγήσει σε ανεκπλήρωτες σκέψεις και σε αναζήτησή. Η τέχνη όποια μορφή και να έχει απευθύνεται στο συναίσθημα και το Love, Rosie το καταφέρνει αυτό! 





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts