7 Blogging Tips που πρεπει να γνωριζεις

Αυγούστου 11, 2015




Σήμερα συνειδητοποίησα πως το Blog μου υπάρχει σχεδόν εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. (Και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως έχει περάσει τόσος πολύς καιρός!). Σκεφτόμουν το πως ξεκίνησα δειλά και χωρίς καμιά απολύτως γνώση πάνω στο αντικείμενο. Τα πόσα προβλήματα μου είχε δημιουργήσει το Blogger μέσα στο πέρασμα του καιρού. Και κάπως έτσι κατέληξα να γράφω αυτό το άρθρο για όλους που με ρωτάτε πως να ξεκινήσετε ένα blog; Αν πρέπει να μιλάτε μόνο για βιβλία ή πως να το κάνετε πρωτότυπο. 

Let's start: 
  • Γράψε ότι σου αρέσει και σε γεμίζει! Όταν γράφετε και το απολαυάνεται το μόνο σίγουρο είναι πως και οι αναγνώστες σας θα το κάνουν. Δεν έχει σημασία αν δεν μιλάτε για βιβλία αλλά για μια αγαπημένη σας ταινία, Anime ή φωτογραφία και πάλι θα το διαβάσουν. Μην μένετε περιορισμένη. 
  • Κάντε το Blog σας, το σπίτι σας! Οι αναγνώστες θέλουν πάντα να υπάρχει μια ανθρώπινη σχέση και επικοινωνία μαζί σας. Θέλουν να αισθάνονται πως συζητάνε με έναν φίλο έτσι ποτέ μην φοβάστε να δείξετε την προσωπικότητα σας μέσα από τα post σας και τα σχόλια σας. 
  • Δεν χρειάζεται να ακολουθήτε τους κανόνες. Δεν χρειάζεται επειδή όλοι το κάνουν ή επειδή είναι στο ρεύμα της εποχής να γράψετε κάτι απαραίτητα για αυτό ενώ δεν το νιώθετε. Δεν θέλετε να γράφετε συχνά Review και κριτικές μην το κάνετε, απολαυάνεται περισσότερο τα αφιερώματα και τις συμβουλές τότε εδώ ήμαστε! 
  • Δεν χρειάζεται να δείχνετε επαγγελματίας. Γιατί δεν είστε! Βάλτε το προσωπικό στοιχείο μέσα. Γράψτε όπως σας αρέσει γιατί μόνο έτσι πραγματικά θα το απολαύσετε και ο ίδιος! 
  • Μην συγκρίνεται το Blog σας. Δεν χρειάζεται να συγκρίνεται την επιτυχία σας ή την επιτυχία των άλλων. Το τι δημιουργεί κάποιος και εσύ όχι. Είναι κάτι εντελώς άδικο και για τις δύο πλευρές. Χτίστε το blog σας με την ποιότητα του περιεχομένου που είναι αποκλειστικά δική σας! 
  • Φτιάξτε ένα πλάνο. Λόγο του φόρτου εργασίας και της μεγάλης απασχόλησης πολλές φορές μπορεί να μην έχετε τον αναμενόμενο χρόνο για να αφιερώσετε στο Blog σας. Φτιάξτε μια λίστα με τα πιο σημαντικά. Κάθε φορά που δημοσιεύεται το συγκεκριμένο post σβήστε το από την λίστα σας.  
  • Απλά κάνε αυτό που νιώθεις, γίνε εσύ! Οι άνθρωποι επισκέπτονται το blog σας και σας διαβάζουν για εσάς. Αλλιώς θα ήταν ένα βαρετό και μονότονο ανάγνωσμα χωρίς ουσιαστικό νόημα. Αλλά εδώ είναι η δικιά σας φωνή, ο τρόπος ζωής, οι δικές σας πινελιές, εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα. Γιαυτό και έρχονται πίσω για σας! Είσαι απλά εσύ που κάνεις το Blog σου διαφορετικό. 
Εν κατακλείδι μην μένετε ποτέ περιορισμένη! Οι αναγνώστες σας δεν περιμένουν κάτι συγκεκριμένο από σας αλλά ΕΣΑΣ


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts