P.S. I Still Love You - Book Review

Αυγούστου 13, 2015


"People come in and out of your life. For a time they are your world: they are everything. And then one day they're not. There's no telling how long you will have them near."

Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά τα γεγονότα του To All the Boys I've Loved Before. Η Lara Jean και ο Peter είναι πλέον πραγματικά μαζί αλλά τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν Genevieve πρώην του Peter βρίσκεται πάντα μπροστά τους. Τα πράγματα θα μπερδευτούν ακόμα περισσότερο όταν μια "πρώην" αγάπη της Lara Jean έρχεται πίσω μετά τις επιστολές που στάλθηκαν κατά λάθος στις αρχές της σχολικής χρονιάς. 

Η Lara Jean είναι ένας αξιαγάπητος χαρακτήρας. Μια πραγματική έφηβη. Ήσυχη, εσωστρεφής γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια αλλά στο P.S. I Still Love You βλέπουμε τον χαρακτήρα της πια να ωριμάζει και χάρης την σχέση της με τον Peter να ανοίγεται και να βγαίνει ολοκληρωτικά έξω από το καβούκι της. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολλά αλλά είμαι πολύ περήφανη με τον τρόπου που τελικά τα διαχειρίστηκε όλα.  

Όπως ακριβώς και στο πρώτο βιβλίο η οικογένεια παίζει τεράστιο ρόλο στο βιβλίο. Ίσως και τον μεγαλύτερο. Οι Songs sisters με τον υπέροχο μπαμπά τους μένουν αξιαγάπητες. Όλες οι οικογενειακές στιγμές έκλεβαν την παράσταση. 

Στην συνέχεια η σχέση του Peter και της Lara Jean δεν θα μπορούσε να γραφτεί πιο ρεαλιστικά από την Jenny Han. Ο καθένας έχει τα δικά του ελαττώματα και συμβάλει διαφορετικά στην σχέση τους. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και συναισθήματα αλλά πάντα δοσμένα με τον σωστό τρόπο και μέτρο. Επίσης υπάρχει μια καταπληκτική σκηνή στο βιβλίο, μια φεμινιστική συζήτηση η οποία θεωρώ είναι πάρα πολύ σημαντική και χαίρομαι που η Jenny Han μας την έδωσε με τόσο ωραίο και έξυπνο τρόπο.

"Society is far too caught up in shaming a woman for enjoying sex and applauding a man."

Όποιος διαβάσει την περίληψη μπορείς να καταλάβει ότι αφήνει να εννοηθεί ότι στο βιβλίο υπάρχει ένα ερωτικό τρίγωνο. Προσωπικά δεν θεωρώ πως υπάρχει πραγματικά ένα ερωτικό τρίγωνο... Εισάγεται μεν ένα ενδιαφέρον αγάπης αλλά νομίζω ότι απλά η Lara Jean έπρεπε να περάσει το στάδιο να επεξεργαστεί όλα τα αγόρια που είχε ερωτευτεί κάποτε και τους είχε γράψει τις ξακουστές αυτές επιστολές. Και ο John Ambrose ήταν ένας τόσο γλυκός και τρυφερός χαρακτήρας που δεν μπορούσες να μην συμπαθήσεις. Φυσικά τον Peter δεν μπορεί να τον φτάσει αλλά ήταν μια όμορφη προσθήκη. 

Αν απολαύσατε το To All the Boys I've Loved Before το μόνο σίγουρο είναι πως το ίδιο θα κάνετε και με το P.S. I Still Love You. Ένα ελαφρύ και διασκεδαστικό ανάγνωσμα αλλά ταυτόχρονα στοργικό και συναισθηματικό. Η κατάληξη γλυκύ αφήνοντας κιόλας την φαντασία μας να ταξιδεύσει σε δικά της μονοπάτια. Σίγουρα αν δεν το έχετε κάνει είδη αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην Jenny Han και τα βιβλία της. 

"So much of love is chance. There's something scary and wonderful about that.....It could have happened lots of ways. But this is the way it happened. This is the path we took. This is our story."

Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts