Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ 1 - ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Σεπτεμβρίου 29, 2015


“A noose around the neck was still a noose even if it was encrusted with diamonds.”

H Salla Simukka είναι γνωστή Φιλανδέζα συγγραφέας ενώ η τριλογία της Snow White έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στην χώρα της αλλά και έξω από αυτήν. Ένα πάντρεμα σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας με ya fantasy.

Πρωταγωνίστρια μας είναι η δεκαεπτάχρονη Χιονάτη(Lumikki) που ζει στο Tampere της Φιλανδίας και φοιτά στην σχολή καλών τεχνών. Προτιμάει να μένει μόνη της απομονωμένη από τις κοινωνικές κλίκες και να παρατηρεί απλά τον κόσμο όλα αυτά μέχρι την μέρα που θα βρεθεί κατά λάθος μπλεγμένη σε μια πολύ περίπλοκη ιστορία που είναι αποφασισμένη να λύσει.


Η γραφή της Salla Simukka είναι πολύ έξυπνη, διορατική και με όμορφο λεξιλόγιο. Ενώ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό και φοβερά ανεπτυγμένο χαρακτήρα που σε τραβάει από την αρχή της ιστορίας να δεις την συνέχεια της εξέλιξης του. Με γρήγορη πλοκή που σε συνεπαίρνει, δράση και καλοδουλεμένους χαρακτήρες το "As Red as Blood" άξιζε σίγουρα την ανάγνωση του.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως τα πάντα είναι θετικά, το μεγαλύτερο παράπονο μου είναι πως τα μέρη της ιστορίας δεν έρεαν ομαλά όταν γινόντουσταν οι αλλαγές από το ένα μέρος στο άλλο. Δηλαδή εκεί που βρισκόσουν στο τώρα ξαφνικά διάβασες ένα flashback ή εκεί που ήσουν με ένα χαρακτήρα εντελώς απότομα διάβαζες για κάποιον άλλο. Εύχομαι αυτές οι μεταβάσεις να έρεαν καλύτερα ή τουλάχιστον, να είχε πιο προφανή διαλείμματα, όταν αυτές συνέβαιναν.


Ένα βιβλίο που παντρεύει την ιστορία του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης με την σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία και φανταστικού. Πρωτότυπο και ξεχωριστό σίγουρα κάτι διαφορετικό για να διαβάσετε. Ανυπομονώ για την συνέχεια γιατί η Salla Simukka μας έχει αφήσει με πολλά αναπάντητα ερωτήματα!

“You aren't those words. You aren't the shouts and names. You aren't the awful things spat at you like flavorless gum. You aren't the punches or the bruises they cause. You aren't the blood running from your nose. You aren't under their control. You are not theirs. 

Inside you is always the part of you that no one can touch. You are you. You are your own and inside you is the universe. You can be whatever you want. You can be anyone.

 Don't be afraid. You don't have to be afraid anymore.”

Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τώρα με έκανες να θέλω να το διαβάσω! Είναι ότι πρέπει για χειμώνα... Το έχεις στα ελληνικά ή τα αγγλικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα του Χειμώνα! Στα Ελληνικά. Έχω ακούσει από πάρα πολλούς πως δεν είναι πολύ καλή η μετάφραση στα Αγγλικά. Στα Ελληνικά μου φάνηκε αρκετά καλή η απόδοση οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις αυτήν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts