Sins & Needles - Karina Halle Review

Σεπτεμβρίου 13, 2015


“I’m not bad. The world is bad and I’m just trying to survive in it.”

Αν και έχουν περάσει πολλές μέρες που έχω ολοκληρώσει το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Sins & Needles" ακόμα δυσκολεύομαι να γράψω την κριτική μου. Δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω ξεκινώντας το. Είχα ακούσει ότι είναι πολύ διαφορετικό από άλλα του είδους αλλά ένιωθα πως δεν θα μπορέσω να συνδεθώ μαζί του. Τεράστιο λάθος! Το αγάπησα. Αγάπησα κάθε συναίσθημα που μου έδωσε. Πρώτη φορά διαβάζω κάτι της Karina Halle και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι η τελευταία...!

“Beautiful, sad, wounded, and lost… A freak, a work of art, a liar, and a lover.”

Η Ellie Watt μεγάλωσε με δύο γονείς απατεώνες. Μεγαλώνοντας ισχορεί και η ίδια σε αυτό τον τρόπο ζωής. Οι γονείς της όμως την εγκαταλείπουν όταν μια απάτη πάει πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να τρέχει όλοι της την ζωή. Κουρασμένη πια από όλα αυτά θέλει να ζήσει μια ήρεμη και νόμιμη ζωή. Γυρνάει πίσω στον τόπο όπου μεγάλωσε με την ελπίδα πως δεν θα την θυμάται κανείς. Κάνει αίτηση σε ένα καφέ όταν πέφτει πάνω σε έναν παλιό φίλο της από το γυμνάσιο. Ο Camden που από το φρικιό goth αγόρι του σχολείου είναι πλέον ένας sexy καλλιτέχνης τατουάζ.

“I have to live with my mistakes, but I dont have to regret them. I regret my actions but I can’t regret the consequences. We all make our own paths in life. Everyone we meet, everything we do, it changes us. It makes us who we are. And, if we’re lucky, we’re given the chance to make things right again.”

Λάτρεψα την ισορροπία που υπήρχε ανάμεσα στο ρομαντισμό, την δράση, την αγωνία και το χιούμορ. Επίσης η εναλλαγή των POV σε κρατούσε σε εγρήγορση. Ενώ χάρης αυτά μπορέσαμε να συνδεθούμε και βαθύτερα με το backstory της ιστορίας μας. 

Από την άλλη πλευρά αγάπησα και μίσησα την ίδια στιγμή όλους τους χαρακτήρες του. Θέλω να σχολιάσω τόσα πράγματα πάνω σε αυτό αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να σας κάνω κάποιο spoiler και να μακρηγορώ. To βιβλίο είναι σκοτεινό και τέρμα ρεαλιστικό. Όλοι οι χαρακτήρες, καθένας από αυτούς είναι ελαττωματικός. Δεν υπάρχουν πραγματικά καλή ή κακή. Ο Camden είναι ένας οργισμένος άνθρωπος, πραγματικά σπάραζε η καρδιά μου όταν διάβαζα για τα εφηβικά του χρόνια. Είχε μερικές πολύ τρελές στιγμές αλλά πραγματικά τον αγάπησα. Είχε τόση διάσταση. Την μια στιγμή ήταν αλαζονικός και σέξι, την άλλη σοκαριστικά τρομαχτικά εκφοβιστικός και τέλος ωμός και ρομαντικός. Από την άλλη η Ellie μου πήρε πολύ χρόνο να την συνηθίσω και να την κατανοήσω. Αντίθετα με άλλες παρόμοιες ιστορίες εδώ δεν υπάρχει πραγματικά bad boys αλλά bad girl. Αυταρχική, παίζει με τον κίνδυνο και τους ανθρώπους.

“Do you think because you can’t see my scars that they don’t exist? That’s the trouble with pain, Ellie. If you’re lucky, you can wear it for all the world to see. Most people have their pain deep inside them, in places no one ever goes. Not until its too late.”

Το οικόπεδο ήταν φοβερά δυνατό και έξυπνο. Με συνεπήρε και με συγκλόνισε πάρα πολλές φορές. Η σχέση μεταξύ της Ellie και του Camden οι ανατροπές και τα νήματα με έκαναν να αναρωτιέμαι συνέχεια για το τι γίνεται πραγματικά τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

I hate you, Ellie Watt,” he whispered, lips coming closer to mine, “because I still love you after all these years.

Γεμάτο δράση, ρομαντισμό και άψογα γραμμένο. Ένα βιβλίο πρωτότυπο όχι μόνο λόγο της ιστορίας του αλλά και της προσέγγισης του. Το τέλος μπορεί να μην ήταν ακριβώς απρόσμενο αλλά ήταν τόσο ισχυρό που σε συνέπαιρνε! Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.

“I hope I’m always a part of you, Eden. You’ll forever be a part of me. A world without you in it is a song without the music. You need both to make it whole.”

Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραία κριτική! Φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μου κίνησες την περιέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts