Alex and Ada vol. 1 Review

Δεκεμβρίου 10, 2015


To Alex and Ada είναι ένα Graphic Novel που λαμβάνει μέρος στο μέλλον, όπου μονάχα μία σου λέξη αρκεί για να κλειδώσεις το σπίτι σου ή το αμάξι σου. Όλα γίνονται αυτόματα, με τις μηχανές στο προσκήνιο. Τα ρομπότ κάνουν τις δουλείες που κάποτε έκαναν οι άνθρωποι, φτιάχνουν φαγητό, καθαρίζουν, εργάζονται. Τα πάντα είναι ηλεκτρονικά και η Ada είναι ένα από αυτά, ένα μηχανικό Android.

O Alex είναι ένας μοναχικός άνδρας 27 χρονών, που ζει με μια ψιλό-κατάθλιψη μετά τον χωρισμό με την κοπέλα του. Ένας εσωστρεφής χαρακτήρας έχει ένα μικρό κύκλο φίλων και γνωστών. Ο Alex είναι ένας μέσος συνηθισμένος άνθρωπος κάνοντας την ματιά του για το μέλλον εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αλλά εκτός από αυτόν στην ιστορία βλέπουμε και την απελευθερωμένη γιαγιά του και την Ada ένα android που του έκανε η ίδια δώρο. Στην αρχή ο ίδιος είναι αμήχανος και δεν νιώθει άνετα με το δώρο του, που μοιάζει τόσο ανθρώπινο και του παρέχει ότι χρειάζεται συνεχώς. Θα πιάσει τον ίδιο του τον εαυτό να μην θέλει να την επιστρέψει πίσω, ακόμα και αν η Ada είναι ένα ρομπότ αυτός μπορεί να δει πολλά περισσότερα από πίσω. Θα είναι η αφετηρία στον σκοπό του να αποδείξει πως όλα αυτά τα μηχανήματα έχουν συναισθήματα.


Η εικόνα του μέλλοντος και της τεχνολογίας είναι ταυτόχρονα συναρπαστική αλλά και τρομαχτική. Υπάρχουν τσιπ μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων που τους δίνει την δυνατότητα να χειρίζονται πράγματα τηλεπαθητικά, ολογραφική τηλεόραση και ρομπότ που πετάνε.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει ξανά κάποιο παρόμοιο Graphic Novel. Τα δύο πρώτα κεφάλαια ήταν αργά και πολύ εισαγωγικά με αποτέλεσμα ίσως να απογοητεύσουν πολλούς αλλά από την στιγμή που η ιστορία μπαίνει πιο βαθιά και η Ada έρχεται στην ζωή του Alex δίνοντας του ένα σκοπό στην ζωή του όλα γίνονται πιο ενδιαφέροντα.

Οι εικόνες από την άλλη είναι ιδιαίτερα απλοϊκές, μου θύμισαν λίγο παλιά κλασικά κόμικ. Αλλά πιστεύω πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει την ιστορία να λάμψει πραγματικά. Δεν επικεντρώνεσαι ως αναγνώστης στα σκίτσα αλλά στο τι θα πει η ιστορία στην συνέχεια. Αν είστε φαν των sci-fi και για ιστορίες του μέλλοντος σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Βαθμολογία: 4/5 αστέρια.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts