The Man from U.N.C.L.E. Review

Δεκεμβρίου 01, 2015


Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 60' την εποχή του Ψυχρού πολέμου. Βλέπουμε τον Αμερικάνο πράκτορα της CIA Napoleon Solo (Henry Cavill) να αναγκάζεται να συνεργαστεί σύμφωνα με διαταγές με τον μεγαλύτερο μέχρι τότε εχθρό του έναν Σιοβετικό πράκτορα της KBG Illya Kuryakin (Armie Hammer) προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύσουν την κόρη ενός Γερμανού επιστήμονα που είναι ο συνδετικός κρίκος για να μπουν στον κόσμο της οργάνωσης. 


Η ταινία είναι βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά του 1960 με τον ίδιο τίτλο. Και ενώ η ταινία φαίνεται ξεκάθαρα να είναι μια κατασκοπική ιστορία που σίγουρα έχουμε ξαναδεί ο Guy Ritchie καταφέρνει να την πάει ένα βήμα παρακάτω και να την δημιουργήσει ένα φοβερά διασκεδαστικό φιλμ γεμάτο στυλ. Από μακριά φαίνεται μια ταινία παραγωγής του. Με υπέροχη αναπάραστη εποχής, πανέξυπνο χιούμορ, γρήγορη και απολαυστική σκηνοθεσία και μουσική που την πάει σε άλλο επίπεδο που μόνο να σε γοητεύσει μπορεί. 

 

Οι ερμηνείες εξίσου αξιόλογες, με τον Henry Cavill (Man of Steel) να έχει πιάσει 100% την ιδισυγκρασία του κουλ και ατσαλάκωτου Αμερικανού πράκτορα της CIA Napoleon Solo και τον Armie Hammer (The Lone Ranger) ως Illya Kuryakin να κάνει μια από τις καλύτερες Ρωσικές υποδήσεις που έχω δει στον κινηματογράφο (τέτοια προφορά δύσκολα να την ξανά πιάσει κάποιος!) ο σοβαρός, μετρημένος σκληροπυρηνικός πράκτορας της KGB. Και την ανερχόμενη Alicia Vikander ως Gaby Teller να κλέβει την παράσταση με τον τσαμπουκά της. Ένα φοβερά ελκυστικό τρίο με φοβερή χημεία που είναι από μόνο του λόγος για να δεις την ταινία. 

 

Ένα σενάριο που δεν θέλει πολύ σκέψη, στο The Man from U.N.C.L.E. δεν θα δεις βαθυστόχαστα πράγματα αλλά ένα μοδάτο, ποπ διασκεδαστικό έργο με μια από τις ομορφότερες μουσικές επενδύσεις που έχω δει σε ταινία. 



Photo Gallery: 



 









You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts