Thirteen 2016

Μαΐου 14, 2016


H 26χρονη Ivy Moxam περπατάει έξω από ένα συνηθισμένο σπίτι, σε ένα συνηθισμένο δρόμο, μια συνηθισμένη μέρα. Την Ivy δεν έχει δει κανείς για δεκατρία χρόνια, από τότε που απήχθη το 2003 στην ηλικία των δεκατριών. Σήμερα είναι η μέρα που η Ivy Moxham θα ξεφύγει από το κελί που ήταν φυλακή της για τα τελευταία 13 χρόνια. Σήμερα είναι η μέρα που θα επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένειά της, στη ζωή της. Σήμερα είναι μόνο η αρχή...


H σειρά πρωτο ήρθε στις οθόνες μας από την συχνότητα του BBC Three. Πέντε επεισόδια που θα προσεγγίσουν το θέμα της απαγωγής με έναν αρκετά διαφορετικό. Η σειρά ξεκινάει δείχνοντας μια αναμαλλιασμένη νεαρή κοπέλα να προσπαθεί να ξεφύγει από μια προαστιακή γειτονιά. Δηλώνοντας στην αστυνομία πως είναι η Ivy Moxham μια κοπέλα που απήχθη πριν 13 χρόνια. Μέσα όμως από τις έρευνες της αστυνομίας πολλά πολύπλοκα ερωτήματα βγαίνουν στο φως. Η Ivy επανενώνεται με την οικογένεια της όπου πολλά έχουν αλλάξει. Οι γονείς της είναι πλέον χωρισμένη, ο Tim ο παιδικός της έρωτας είναι πλέον παντρεμένος και η μικρή της αδερφή δεν είναι πια τόσο μικρή όσο την θυμόταν. Όλοι όμως προσπαθούν να της δείξουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την μέρα που χάθηκε 13 χρόνια πριν.... 


Η σειρά μπλέκει το αστυνομικό κομμάτι γύρω από τις έρευνες και τις συνεχές καταθέσεις με το δραματικό όπου βλέπουμε πως μια οικογένεια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από μια τέτοια τραγωδία. Στη μέση όλων αυτών βλέπουμε και τον Tim ένα αθώο εφηβικό φλερτ έντονα γλυκόπικρο. 


Αυτήν που κλέβει την παράσταση είναι Jodie Comer ως Ivy Moxam. Μια δυνατή ερμηνεία που δείχνει όλη την εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση της Ivy και τον πόνο. Ενω ταυτόχρονα βγάζει κάτι το απειλητικό και το μυστήριο. Δεν μπορείς να καταλάβεις πως θα συμπερηφερθεί και θα αντιδράσει γύρω από τα γεγονότα που εξελίσσονται. Τι νιώθει πραγματικά για τον απαγωγέα της; Η αν μας λέει την αλήθεια. Η Ivy είναι ένας χαρακτήρας βαθιά μελαγχολικός με μια παιδική ειλικρίνεια που είναι συγκινητική. 


Η πλοκή είχε ενδιαφέρον και στα πέντε επεισόδια. Αν και θα μπορούσε η σειρά να είναι πιο σκοτεινή και με περισσότερες λεπτομέρειες στις καταστάσεις που έζησε η Ivy. Φάνηκε πως η δημιουργεί θέλανε να προσεγγίσουν ίσως και ένα πιο νεανικό κοινό αλλά και να επικεντρωθούν στο συναισθηματικό κομμάτι και την προσαρμογή της Ivy στην "νέα" της ζωή. Το τελευταίο επεισόδιο και η κατάληξη φαίνεται λίγο ελλειπή. Σαν να χάθηκαν κάπου στο διάστημα μεταξύ του τελευταίου επεισοδίου αλλά δύο επεισόδια. Με λίγα λόγια το Thirteen ειναι μια ποιοτική παραγωγή με καλή ηθοποιία και πλάνο, χωρίς να είναι όμως κάτι το πρωτότυπο.  

You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts