Skam: ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Φεβρουαρίου 25, 2017


Η σειρά ακολουθεί την καθημερινή ζωή κάποιον εφήβων στο Οσλο της Νορβηγίας. Και θα μου πείτε τώρα τι το πρωτότυπο έχει αυτο?! Και ομως το Skam ξεχώρισε για πολλούς λόγους. Αρχικά το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι που το προβάλει (ΝRK) μέσα στην εβδομάδα πριν την επίσημη προβολή του επεισοδίου ανέβαζε μικρες σκηνές χωρίς προειδοποίηση ακριβώς την ωρα που διαδρματίζοταν τα γεγονότα (Βλεπαμε τους πρωταγωνιστές στο μάθημα 9 η ώρα την τρίτη ανέβαινε το σποτάκι 9 η ωρα την τρίτη) Ενω δεν σταμάτησαν και εκμεταλλεύτηκαν οσο περισσότερο την δύναμη των social Media με το instagram και το Tumblr. Ειδικά στο τελευταίο υπήρξε τοσο μεγάλο Fan club που προχώρησαν οι ίδιοι στην αγγλικη μεταφραση της σειρας!
Πολλοί το σύγκριναν με την Βρετανική εφηβική σειρά Skins. Tι είναι αυτο που κάνει το Skam ενα κλικ καλύτερο. Το ότι δεν υπερβάλει στο δράμα, βλέπεις 3 εντελώς φυσιολογικές ζωές νιώθεις οτι θα μπορούσες να ήσουν κ εσυ ενας απο αυτούς χωρις υπερβολή! 

Season 1: 

H πρώτη σεζόν ακολουθάει την 16 χρονη Eva όπου μπαίνοντας στην πρώτη τάξη του Λυκείου έχει περιθωριοποιηθεί απο την παρέα της και νιώθει φοβερή μοναξία έτσι η ίδια επικεντρώνεται στην σχεση της με τον Jonas και ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει νέους φιλους/ες. 
M'αρεσε παρα πολύ η πρώτη σεζόν γιατί ταυτίστηκα σε πολλά σημεία με την Eva και τον κάποτε έφηβο εαυτό μου. Ολοι εχουμε νιώσει ειδικά σε εκείνες τις ηλικίες πως δεν έχουμε κανέναν πραγματικά διπλα μας, πως είμαστε μονοι και χαμένοι. Επίσης από τα αγαπημένα μου σημεία ήταν η παρέα των κοριτσιών που δημιουργήθηκε στην πορεία της σειράς. 

Season 2: 


Στην δεύτερη σεζόν ακολουθάμε την ζωή της φεμινίστριας Noora μια εκτον πέντε κοριτσιών της παρέας. Ερωτεύεται τον William τον διάσημο και "κακο" παιδι του σχολείου ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι μια καλή φίλη και να ζει όσο μπορεί πιο ανεξάρτητη αφού μεγαλώνει χωρίς γονείς. 
Η αγαπημένη μου σεζόν με διαφορά! Λάτρεψα τον χαρακτήρα της Noora. Από τον ντύσιμο της μέχρι τον τρόπο που μιλούσε και τις απόψεις της! Ενώ η σχέση της με τον William ήταν αξιολάτρευτη! 

Season 3:


H τρίτη σεζόν έρχεται με ένα γκει ζευγάρι! Ακολουθεί τον Issak κολλητό της Eva και του Jonas. O Issak χωρίς μεγάλη προσπάθεια έχει αρχίσει να γίνεται ενας απο τους δημοφιλής του σχολείου αλλά ο ίδιος προσπαθεί να καταλάβει την σεξουαλικότητα του όταν κεντρίζει το ενδιαφέρον του η Emma μια πρωτο ετής μαθήτρια και ο Even ένα μυστήριο ομορφο αγόρι! 
Αν και η τρίτη σεζόν ήταν αυτή που έγινε πιο δημοφιλής και έκανε την σειρά πιο διάσημη εμένα ηταν η λιγότερη αγαπημένη μου. Μ'αρεσε ο χαρακτήρας του Ιssak και ο τρόπος μου μας έδειχναν το δίλημμα που βρισκόταν αλλά ένιωσα πως χάσαμε εντελώς ολο αυτο το παρείστικο που υπήρχε στις προηγούμενες 2 σεζόν! 


Είναι μια σειρά χωρίς φανταχτερούς διαλόγους έχει την γλώσσα των νέων σήμερα. Οι ηθοποιοί σε αντίθεση με πολλές Αμερικάνικες σειρές δεν μοιάζουν ούτε με μοντέλα, ούτε με τριαντάριδες που παίζουν τους 16 χρονους. Αλλά είναι ακριβώς στην ηλικία με τον χαρακτήρα που υποδύονται. Η σειρά εστιάζει σε πολλά προβλήματα την φιλία, τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σεξ, την θρησκεία, τα ναρκωντικά, το ποτό, τον βιασμό, το bullying, το εκβιασμό χωρίς να δραματοποιεί τα πράγματα αλλά δείχνοντας τα έτσι όπως ειναι! 
Την σειρά μπορείτε να την βρείτε στο Internt με αγγλικούς υπότιτλους. Ενώ το 2017 περιμένουμε την νέα σεζόν χωρίς να ξέρουμε ακόμα ποιος χαρακτήρας θα πρωταγωνιστεί με τα στοιχήματα να εστιάζουν στην Vilda και Sana. 
Καλή απόλαυση !!!! 



You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts